Egbert Lachaert (Open Vld) vraagt verschuiving van solden naar 15 augustus

Omdat de retailsector nu volledig stilligt, vraagt Open Vld-fractieleider Egbert Lachaert om de solden te verschuiven. Die zouden dan moeten starten op 15 augustus.

De soldenperiode laten starten op 1 juli zou volgens Lachaert vooral tot veel faillissementen en jobverlies leiden. De zomersolden uitstellen, moet ‘de kledingwinkels perspectief geven’, aldus Lachaert.

Er is momenteel, door de coronacrisis en lockdown, nog veel stock in de winkels en in een ideaal scenario raakt een deel daarvan verkocht voor de winkels solden organiseren. Als de solden op hun normale moment vallen, vanaf 1 juli, dan vormt dat een recept voor grote verliezen.

Er is dan ook veel druk uit de sector om de solden minstens een maand te verlaten. In Lachaert vindt de retail een bondgenoot, hij ziet de koopjesperiode liefst anderhalve maand verschoven. Naar 15 augustus dus.

Zowel minister van Zelfstandigen Dennis Ducarme van MR, als minister van Economie Nathalie Muylle van CD&V laten weten dat de materie op tafel ligt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20