Een Tiny-Home-start-up heeft een wachtlijst van 50.000 mensen dankzij Elon Musk

Het bedrijf dat een Tiny Home of “klein huisje” bouwde voor Tesla- en SpaceX-CEO Elon Musk is plots immens populair. Musk woont in zo’n Boxabl-prefabhuisje. Het staat op de basis van zijn raketbedrijf in Zuid-Texas.

Het Instagram-account van Boxabl, een bedrijf in Las Vegas dat van plan is om massaal microhuizen te gaan produceren, heeft er 256.000 volgers bij. De start-up heeft de afgelopen maanden tienduizenden vragen van klanten gekregen, aldus een van de oprichters. De wachtlijst is ondertussen 50.000 bestellingen lang. 

Daarom is het bedrijf van plan om in de komende maanden 50 miljoen dollar op te halen bij investeerders. In plaats van dat geld te zoeken bij durfkapitalisten of andere professionele investeerders, wil het bedrijf de fondsen crowdsourcen bij het publiek. Het hoopt op die manier te profiteren van de publiciteit die het heeft gekregen.

Het Musk Effect

Toen Boxabl in november een video postte, onthulde oprichter Tiramani dat het bedrijf een van zijn woningen aan een “topgeheime klant” leverde in Boca Chica, Texas. Niet toevallig, weten we nu, is dat de plek waar Musk zijn raketfirma SpaceX heeft. 

Toen Musk vorige maand zei dat hij in een Boxabl-huisje woonde na de verkoop van zijn weelderige huizen van miljoenen dollars, kreeg Boxabl plots nationale aandacht.

Het bedrijf hoopt nu dat het kan uitgroeien tot een dominante speler in een snelgroeiende markt voor kleine wooneenheden. Staten zoals Californië hebben de bouw van dergelijke tiny homes aangemoedigd in een poging om het tekort aan woningen op te vangen en de betaalbaarheidscrisis waar veel gemeenten mee worstelen tegen te gaan. (ddw)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20