Eén miljoen elektrische wagens op Duitse wegen

Op Duitse wegen zullen deze maand voor het eerst één miljoen elektrische wagens rondrijden. Dat heeft minister van Economie Peter Altmaier vrijdag aangekondigd.

Duitsland wilde tegen 2020 een wagenpark van één miljoen elektrische wagens halen. “Iedereen dacht dat dit een onmogelijke doelstelling was. Maar amper een halfjaar later dan voorzien, zullen er in juli 2021 één miljoen elektrische wagens in Duitse zijn”, zegt Altmaier in de krant Tagesspiegel.

Het succes is deels toe te schrijven aan de subsidies die de Duitse overheid toekent. Dit jaar zijn er voor 1,25 miljard euro aan aanvragen voor premies ingediend. Dat is nu al meer dan in 2020.

Premies helpen

Sinds het begin van de campagne zijn al zo’n 530.000 wagens gesubsidieerd en is er al 2,1 miljard euro uitgekeerd. Ongeveer de helft van de gesubsidieerde wagens zijn volledig elektrisch, de rest is hybride. De maximale subsidie bedraagt 9000 euro voor een elektrische auto die minder dan 40.000 euro kost. Voor een hybride auto is dat 6.750 euro.

“De premies helpen om mensen voor een elektrische wagen te laten kiezen”, meent Altmaier. Hij verwacht dat de volgende doelstelling, 7 tot 10 miljoen elektrische wagens tegen 2030, ook eerder bereikt zal worden. (lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20