Eén jaar uitstel voor Olympische Spelen

Op voorstel van de Japanse premier Shinzo Abe gaat het Internationaal Olympisch Comité de Spelen van komende zomer maximaal één jaar uitstellen.

De laatste dagen steeg de druk op het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse overheid om in te grijpen. In de nacht van zondag op maandag maakten zowel Canada als Australië bekend dat ze in geen geval geen atleten naar Tokio zouden sturen, komende zomer. Toch bleef de organisatie vertrouwen hebben in de goede afloop.

Nu komt het alsnog tot een uitstel. De Japanse premier hield dinsdagmorgen een videoconferentie met Thomas Bach, de voorzitter van het IOC. Samen beslisten ze om de Olympische Spelen uit te stellen. Even lag de piste op tafel om het sportevenement naar de herfst te verschuiven, maar er zijn geen garanties dat de coronacrisis dan volledig onder controle is.

Het uitstel is echter nog niet helemaal rond. De beslissing moet nog formeel bekrachtigd worden. Eerder raakte al bekend dat het Europees Kampioenschap voetbal ook een jaartje opschuift, naar juni 2021.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20