Ed Sheeran en Billie Eilish trekken eindejaarslijsten bij Spotify

Van alle artiesten op Spotify heeft u het vaakst naar Ed Sheeran geluisterd, dat blijkt uit de cijfers die de streamingdienst releaset.

Voor Oudjaar geeft Spotify een pak eindejaarlijstjes weg en daarbij zitten ook enkele over het laatste decennium. Tussen 2010 en 2020 luisterden we massaal naar Ed Sheeran. Dit jaar gaat die eer naar tieneridool Billie Eilish.

Billie Eilish in België

De Amerikaanse 17-jarige zangeres prijkt bovenaan de lijsten van 2019 voor meestbeluisterde artieste en meestgestreamde plaat in België. When We All Fall Asleep, Where Do We Go? is uw favoriete plaat van dit jaar, volgens de Spotify-luistercijfers.

Op de tweede plaats bij bestbeluisterde artiesten staat Ed Sheeran. Diens plaat uit 2019, Nç. 6: Collaborations, ligt aan de basis van dat resultaat.

Shape of You

Ook wereldwijd scoort Sheeran overigens hoge toppen. Wereldwijd en in België, staat zijn single uit 2017, Shape of You, bovenaan de meestbeluisterde platen van het decennium. Die oorwurm is maar liefst 2,3 miljard keer afgespeeld.

Wereldwijd is de best scorende artiest trouwens opnieuw niet Ed Sheeran, maar de Canadese rapper Post Malone. Sheeran komt op de tweede plaats, voor Ariana Grande. Zij is meteen ook de bestscorende vrouwelijke artiest.

Meestgestreamde artiesten, wereldwijd in 2019

  1. Post Malone
  2. Ed Sheeran
  3. Ariana Grande

Meestbeluisterde nummer, wereldwijd in 2019

  1. Senorita – Camilla Cabello en Shawn Mendes
  2. bad guy – Billie Eilish
  3. Sunflower – Post Malone en Swae Lee

Meestgestreamde artiesten, wereldwijd in 2010-2019

  1. Shape of You – Ed Sheeran
  2. One Dance – Drake
  3. Rockstar – 21 Savage en Post Malone
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20