Economische vooruitzichten Fed jagen Wall Street lager

De drie belangrijkste Amerikaanse aandelenmarkten moeten hun dagwinsten woensdag inleveren nadat uit de notulen van de vergadering van de centrale bank Federal Reserve in juli bleek dat de pandemie de economie met aanzienlijke risico’s opzadelt.

De Dow Jones Industrial Average levert 85 punten in, een verlies van 0,3 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan respectievelijk 0,4 en 0,6 procent lager.

Eerder op de dag had het aandeel Apple de beurzen nochtans hoger gestuurd. Apple is het eerste bedrijf in de geschiedenis dat nu een marktkapitalisering van 2.000 miljard dollar heeft, dubbel zoveel als twee jaar geleden. Het aandeel is sinds januari met 60 procent in waarde gestegen. Vandaag klimt het aandeel opnieuw met een half procent.

Uitschieter van de dag is de grootwarenhuisketen Target die beter dan verwachte kwartaalresultaten bekendmaakte. De digitale verkopen van het bedrijf stijgen met 197 procent in vergelijking met vorig jaar. Het aandeel gaat 11 procent hoger.

Investeerders kijken ondertussen met spanning naar de opening van de scholen en universiteiten. Een paar universiteiten hebben aangekondigd enkel online-lessen te zullen verzorgen vanwege uitbraken van coronavirus op campus. Ondertussen lijkt ook een nieuw stimulusprogramma niet voor morgen. Democraten en Republikeinen maken geen haast om tot een akkoord te komen.

Olie levert 0,15 procent in. Een vat Brent-olie kost woensdagavond 42,83 dollar. Goud levert ruim 3,5 procent in. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet nog maar 1.941 dollar worden betaald. Ook de euro noteer 0,75 procent lager dan dinsdag. Een eenheidsmunt kost nu 1,184 dollar. De bitcoin tenslotte gaat 2,5 procent lager en kost ondertussen nog 11.703 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20