Duurste appartement ter wereld verkocht in Monaco

In Monaco is de duurste vastgoedtransactie ooit afgesloten. Een duplexappartement met een oppervlakte van 1.625 m2 is daar aan een onbekende koper uit het Midden-Oosten verkocht voor 240 miljoen euro. De woning ligt midden in Monte Carlo in het bekende gebouw ‘Belle Epoque’ en is voorzien van uitzicht op de haven, een zwembad, een bioscoop en een tuin. Het huis telt ondanks de megaprijs slechts drie slaapkamers.
Het appartement was eigendom van de Britse broers Christian en Nick Candy.

Het ‘Belle Epoque’ -gebouw kwam op het einde van vorige eeuw in het nieuws toen de bekende bankier en miljardair Edmond Safra er in duistere omstandigheden om het leven kwam.

De verkoop bevestigt de status van Monaco als duurste plek ter wereld om te wonen. Voor een appartement op de Avenue Princesse Grace moet tussen de 85.000 en 100.000 euro per vierkante meter worden neergeteld.

Begin augustus nog werd een penthouse met zes slaapkamers in de Londense luxewijk One Hyde Park verkocht voor een recordprijs van 170 miljoen euro. Dat was toen een record, maar amper een maand later behoort ook dat al tot het verleden.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.