Duitsland ontdekt een nieuwe variant van het coronavirus bij 35 Beierse patiënten

35 patiënten in een ziekenhuis in Beieren zijn besmet met een nieuwe variant van het coronavirus. Volgens de eerste berichten zou de Beierse variant anders zijn dan die uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Een ziekenhuis in Garmisch Partenkirchen, een skioord in de deelstaat Beieren, ontdekte de nieuwe variant bij het uitvoeren van coronatests vorige week.

73 besmettingen

Afgelopen weekend werden alle mensen die in het ziekenhuis verbleven, waaronder ook het zorgpersoneel, onderworpen aan een coronatest. Die test toonde aan dat er 73 besmettingen waren, waarvan dus bijna de helft met die nieuwe variant.

Clemens Stockklausner, de adjunct-directeur van het ziekenhuis, liet maandag tijdens een persconferentie weten dat het nog niet duidelijk is of de variant besmettelijker of dodelijker is. ‘Op dit moment hebben we een kleine puntmutatie ontdekt’, klonk het.

Jens Spahn, de Duitse minister van Volksgezondheid, liet aan de Amerikaanse nieuwssite CNBC weten dat het land elke variant van het coronavirus serieus neemt. ‘We zetten alle mogelijke middelen in om overeenkomstige mutaties op te sporen’, aldus de minister.

Extra verstrengingen?

De varianten van het coronavirus zijn een doorn in het oog van de overheden wereldwijd. Terwijl zij hun inwoners zo snel mogelijk proberen te vaccineren, duiken er almaar meer mutaties op die het virus besmettelijker maken. Zo heeft de Britse variant het Verenigd Koninkrijk al gedwongen om in een derde lockdown te gaan. Diezelfde variant deed het aantal besmettingen in Ierland plotsklaps stijgen.

De minister-presidenten van de Duitse deelstaten komen dinsdag samen met de bondskanselier Angela Merkel om te bepalen of de lockdownmaatregelen al dan niet worden verstrengd of verlengd. De genomen maatregelen gelden momenteel tot 31 januari. Het Robert Koch Instituut meldde dinsdagochtend dat er 11,369 nieuwe coronabesmettingen zijn bijgekomen. In totaal zijn er al 47,62 Duitsers gestorven aan het coronavirus.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20