Dubai is wereldwijd de meest populaire toeristische bestemming

Dubai wordt dit jaar de meest populaire toeristische bestemming van de wereld. Dat blijkt uit een rapport van het online reisplatform Tripadvisor. Dubai, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), gaat in de rangschikking de Britse hoofdstad Londen en de Mexicaanse badplaats Cancun vooraf.

De top tien van Tripadvisor bestaat verder uit Bali (Indonesië), Kreta (Griekenland), Rome (Italië), Cabo San Lucas (Mexico), Istanboel (Turkije), Parijs (Frankrijk) en Hurghada (Egypte).

Oliebronnen

De voorbije eeuw groeide Dubai van een vissersdorp, onder meer door de ontdekking van oliebronnen in de jaren zestig van de voorbije eeuw, uit tot een internationale metropool. De stad werd tevens een hotspot van het luxetoerisme.

“Dubai geniet al langer een toenemende populariteit als toeristische topbestemming en heeft de voorbije jaren een stelselmatige opgang in de rangschikking van Tripadvisor gemaakt”, beklemtoont Justin Reid, directeur media bij het online reisplatform.

“Dit jaar heeft het emiraat zich verder opgewerkt en zich tot de meest populaire toeristische bestemming van de hele wereld gekroond.”

“Dubai is een ultramoderne stad die veel heeft te bieden”, benadrukt Reid. “De reiziger vindt er gouden stranden, restaurants van wereldklasse en prachtige hotels. Aangezien de ranglijst is gebaseerd op beoordelingen, betekent de eerste plaats dat een bestemming in alle categorieën bij het brede publiek gunstige kritieken heeft ontvangen.”

“Ondanks de effecten van de pandemie kon Dubai het voorbije jaar nog steeds bezoekers van heinde en verre blijven aantrekken. De stad bleek voor velen een favoriete bestemming om tijdens de moeilijke periode van de coronacrisis toch enig vertier te zoeken.

Mallorca

Tripadvisor zegt in het rapport ook een aantal locaties te hebben teruggevonden die vorig jaar hun populariteit sterk hebben kunnen opvoeren.

Die lijst wordt aangevoerd door het Spaanse eiland Mallorca, gevolgd door Cairo (Egypte), Rhodos (Griekenland), Tulum (Mexico), Dubrovnik (Kroatië), Ibiza (Spanje), Natal (Brazilië), Arusha (Tanzania), Göreme (Turkije) en Santorini (Griekenland).

“Met zeven bestemmingen is het gebied rond de Middellandse Zee in deze categorie bijzonder sterk vertegenwoordigd”, zegt Tripadvisor nog. “Bovendien blijkt ook een duidelijke dominantie van zonnige bestemmingen.”

Tripadvisor keek naar enkele specifieke categorieën. Voor fijnproevers kwam de Italiaanse hoofdstad Rome op de eerste plaats, terwijl natuurliefhebbers de grootste interesse toonden in het Arenal Volcano National Park in Costa Rica.

Bij de wintersport wordt vooral gedacht aan Zermatt in Zwitserland, terwijl voor zonvakanties Cancun de meest geliefde bestemming blijkt. In het stadstoerisme eindigt Dubai op de eerste plaats.

(ns)

Meer