Dow Jones op weg naar record: inflatierapport minder erg dan verwacht

De Amerikaanse aandelenmarkt klom woensdag naar een recordhoogte door het feit dat de toename van inflatie minder stijl bleek dan verwacht.

De Dow Jones Industrial Average steeg met ongeveer 160 punten, ofwel een toename van een half procent, naar een nieuw record. De Nasdaq, waar heel wat technologiebedrijven genoteerd staan, staat momenteel 0,5 procent lager.

Volgens de Consumentenprijsindex (CPI) van juli stegen de prijzen van goederen en diensten nochtans met 5,4 procent in die maand vergeleken met vorig jaar. Hoger dan de verwachte 5,3 procent ook.

Kerninflatie

Maar beleggers waren vooral gericht op de cijfers over de kerninflatie, waarbij er geen rekening wordt gehouden met de energie- en voedselprijzen. Die kunnen namelijk aantonen of de inflatie fors zal blijven stijgen, of de economie sterk kan blijven.

De kernprijzen stegen met 4,3 procent op jaarbasis. Nog steeds een stevige toename, maar beter dan verwacht dus.

“Beleggers zijn al aan het inkopen”

“Het is bemoedigend om te zien dat het tempo (van de inflatiestijging, red.) elke maand meer gematigd wordt. Dit betekent dat recente prijsverhogingen van voorbijgaande aard zijn en verband houden met de heropening. Terwijl de inflatie voorlopig blijft toenemen, lijkt het erop dat beleggers al aan het inkopen zijn”, zei Mike Loewengart, directeur van E*TRADE tegen CNBC.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20