Dow Jones springt opnieuw over de lat van 34.000 punten

Videostreamingdienst Netflix is woensdag flink lager gezet op Wall Street. Het bedrijf trok veel minder nieuwe abonnees dan verwacht en het aandeel daalde 7,4 procent. Over het algemeen waren de Amerikaanse beleggers echter positief gestemd. Onder meer door koopjesjagers gingen de drie grote beursgraadmeters na twee dagen van daling weer omhoog. De Dow Jones sprong opnieuw over de lat van 34.000 punten.

Netflix kreeg er in de eerste drie maanden van dit jaar ongeveer 4 miljoen betalende klanten bij. Analisten hadden gerekend op een aanwas van ruim 6 miljoen. Door de versoepeling van de coronamaatregelen in diverse landen en een lagere productie van nieuwe films en series zochten minder mensen naar vertier op Netflix.

De Dow-Jonesindex steeg 0,9 procent tot 34.137,31 punten. Na twee verliesdagen op rij, gloorde opnieuw winst aan de slotbel. De breed samengestelde SP 500 dikte ook 0,9 procent aan en eindigde op een stand van 4173,42 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 1,2 procent tot 13.950,22 punten.

Automaker Ford legde verschillende Amerikaanse fabrieken langer stil vanwege het chiptekort. Het aandeel steeg evenwel 2,4 procent. De in New York genoteerde Engelse voetbalclub Manchester United steeg 2 procent. United trekt zich samen met vijf andere Engelse topclubs terug uit de oprichting van een Europese Super League. Ook andere Europese topclubs zien inmiddels af van het plan. Cruisemaatschappij Norwegian Cruise Line dikte ruim 10 procent aan dankzij een adviesverhoging van Goldman Sachs. Volgens de zakenbank is Norwegian goed gepositioneerd om te profiteren van het herstel in de cruisesector van de coronacrisis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20