Dow Jones naar record maar Wall Street niet unaniem gelukkig

De Dow Jones heeft een nieuw record bereikt, maar de brede S&P 500 en techindex Nasdaq bleven in de min.

Feest in mineur voor de Dow Jones. De index eindigde met 0,2 procent in de plus bij een record op 31.552,75 punten. Geen trompetgeschal om te feesten op de rest van Wall Street, de S&P 500 deed er namelijk 0,05 procent af. Op de Nasdaq ook een klein verlies: 0,3 procent in het rood.

In de plus …

Maandag was Wall Street dicht door Presidents Day. De opening betekende vooral feest op twee fronten; JP Morgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup deden er elk respectievelijk 2,4 en 1,8 en 0,8 procent bij.

Ook bij andere traditionele beleggingen ging het goed: ExxonMobil deed er 1,5 procent bij, Chevron zelfs 2 procent. Winnaar in de olie was ConocoPhilips met 3,6 procent winst.

Het was verder ook een opvallend goede dag voor cruisebedrijven, die de laatste maanden vooral in de klappen deelden. Carnival trok 9 procent hoger. Norwegian Cruise Lines deed er 7 procent bij. En Carribean Cruises was goed voor 9,7 procent winst.

Het mag niet verbazen dat er ook goed nieuws was voor zowat alle cryptobedrijven. Riot Blockchain, dat specialiseert in bitcoinmining, deed er vandaag 21 procent bij, een hoogvlieger op de Nasdaq. Bitcoin bereikte vandaag een nieuw record: 50.000 dollar per stuk.

… en in de min

Natuurlijk waren er ook verliezers. Dinsdag was de eerste grote verliesdag voor big databedrijf Palantir. Het maakte een van de meest besproken beursgangen, met stevige winsten in de eerste week. Maar nu valt het aandeel met 13 procent in elkaar. Het grote probleem van Palantir blijkt nog altijd winst maken. De tegenvallende vooruitzichten reflecteren dat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20