Dow en S&P 500 gaan voor zesde dag op rij hoger

De Amerikaanse aandelenbeurzen bewegen vrijdag amper. Het Chinees-Amerikaanse handelsconflict werpt een schaduw op een licht beter dan verwacht jobsrapport. Ook is het nog altijd wachten op een politiek akkoord in het Huis van Afgevaardigden met betrekking tot een nieuw stimulusprogramma.

De Dow Jones Industrial Average sluit 46 punten hoger, een winst van 0,2 procent. Ook de S&P 500 gaat 0,06 procent hoger, terwijl de Nasdaq Composite een verlies van 0,87 procent incasseert.

De drie belangrijkste aandelenindexen gingen de voorbije dagen onafgebroken hoger. De Nasdaq doorbrak donderdag voor het eerst zelfs de grens van de 11.000 punten. Zowel de Dow als de S&P 500 gaan nu al zes dagen op rij hoger.

De Nasdaq en Big Tech doen het vrijdag een pak minder goed. Netflix moet bijna 4 procent inleveren. Zowel Amazon, Microsoft als  Apple laten meer dan 2 procent liggen. Ook Alphabet klokt 1 procent lager af.

Vroeg op de ochtend had het Ministerie van Arbeid nochtans een beter dan verwacht jobsrapport afgeleverd. Er kwamen vorige maand 1,8 miljoen jobs bij. De werkloosheidsgraad viel terug van 11,1 naar 10,2 procent. 

Maar de spanningen tussen China en de VS wegen op het beurssentiment. President Trump vaardigde donderdagavond een Executive Order uit dat het gebruik van de apps TikTok en WeChat binnen 45 dagen verbiedt.

Trump overweegt Executive Order om stimulus-impasse te doorbreken

De onderhandelingen tussen Democraten en de regering Trump over een nieuw stimuluspakket leverden weinig op. Ook hier zou president Donald Trump een Executive Order overwegen om de patstelling te doorbreken.

Olie sluit de week met verlies af. Een vat Brent-olie kost nu 44,78 dollar, dat is een daling van 0,87 procent. Ook goud gaat 1,4 procent lager Voor een troy ounce goud (31 gram) moet vrijdagavond 2.031 dollar worden betaald. De euro kost 0,75 procent minder tegenover de dollar dan 24 uur geleden. De dollar profiteert van het beter dan verwachte jobsrapport. Een euro kost nog 1,178 dollar. Ook de bitcoin gaat een volle 3 procent lager en kost vrijdagavond 11.507 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20