Dominique Leroy schikt in voorkenniszaak

Voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy heeft een deal gesloten met het parket om een einde te maken aan de voorkenniszaak waarvoor ze in verdenking werd gesteld. Dat bevestigt beurswaakhond FSMA in een mededeling.

Het afkopen van een mogelijke vervolging zou Leroy 107.841,01 euro kosten, maar de schikking moet wel nog bekrachtigd worden door de Brusselse raadkamer. Dat zou gebeuren op 15 juli.

‘Volgens de FSMA beschikte mevrouw Leroy, op het ogenblik van de verkoop van haar aandelen, over bevoorrechte informatie die voortvloeide uit het bestaan van gevorderde onderhandelingen met KPN over haar aanwerving als CEO, met als gevolg de niet-hernieuwing van haar mandaat als CEO van Proximus’, meldt de beurswaakhond op zijn website. ‘De FSMA is van mening dat de verkoop bijgevolg handel met voorwetenschap was.’

Leroy verkocht een pakket aandelen net voor ze haar vertrek aankondigde naar het Nederlandse KPN. De transactie deed vermoedens van handel met voorkennis rijzen en het gerecht deed huiszoekingen bij Proximus en Leroy. De overstap naar KPN ging niet door. Leroy hield haar onschuld altijd staande.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20