Voormalige Proximus-chef Dominique Leroy in verdenking gesteld voor handel met voorkennis

Dominique Leroy, de vroegere topvrouw van Proximus, is in verdenking gesteld in een zaak van mogelijke handel met voorkennis. Dat laat haar advocaat weten.

Een maand voor haar vertrek naar de Nederlandse telecomreus KPN kwam de toenmalige Proximus-CEO in opspraak. Het raakte bekend dat ze in augustus van 2019, een maand voordat ze haar transfer aankondigde, een aanzienlijk aandelenpakket van haar eigen bedrijf cashte.

Op 1 augustus verkocht ze Proximus-aandelen ter waarde van 285.342,40 euro. Als ze toen al wist dat ze ging vertrekken naar KPN is dat informatie de invloed heeft op de beurskoers. Beurswaakhond FSMA startte daarop een onderzoek om na te gaan of het om handel met voorkennis gaat, wat illegaal is.

De hetze kostte haar destijds de topjob bij KPN. Sindsdien werkt Leroy als extern adviseur voor het Brusselse bureau van de Amerikaanse consultant Bain & Company. Ze is ook nog bestuurder bij Saint Gobain en Ahold Delhaize.

Volgens haar advocaat weerlegt Leroy alle beschuldigingen van handel met voorkennis: ‘Zij had geen lopende onderhandelingen met KPN op het moment van de verkooporder, integendeel. De gesprekken over een verlenging van het contract liep met Proximus waren nog aan de gang’, aldus raadsman Jean-Pierre Buyle.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20