Dominique Leroy wordt dan toch geen CEO van KPN

Dominique Leroy, de voormalige CEO van telecomgroep Proximus, wordt dan toch niet de nieuwe CEO van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Die laatste haalt ‘onzekerheid over de duur van de procedures in België’ aan als reden.

Leroy was in het oog van de storm beland over de verkoop van een pakket aandelen in de zomer, wat haar een meerwaarde van zo’n 5.000 euro opleverde. Dat leidde intussen al tot een onderzoek van beurswaakhond FSMA, en ook het gerecht opende een onderzoek.

Leroy zonder werk

‘Dit was een moeilijke beslissing voor de raad van bestuur van KPN, gezien het palmares van mevrouw Dominique Leroy als een ervaren directeur’, zegt KPN-voorzitter Duco Sickinghe in een persbericht. ‘De onzekerheid rond de timing van alle procedures heeft ons echter tot een situatie gebracht die niet in het belang is van KPN. We wensen haar het allerbeste.’

Resultaat van dit alles is dat Leroy nu de facto zonder werk zit. Bij de aankondiging van haar overstap luidde het nog dat ze tot december bij Proximus zou blijven. Het nieuws van haar vertrek leidde echter tot een storm van protest bij het personeel. Ook vanuit de politiek kwam haar positie onder vuur te liggen. Leroy trok uiteindelijk op 20 september de deur achter zich toe bij Proximus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20