Dit zijn de beste scholen voor managers

HEC Paris is de allerbeste zakenschool voor managementopleidingen, volgens de jaarlijkse ranking van de Financial Times. Het Belgische Vlerick is voor het tiende jaar op rij de beste school in de Benelux, maar is wel pas nummer 16 in Europa.

De Financial Times Executive Education Ranking rangschikt zowel de open opleidingen voor kaderleden en ondernemers, als de specifieke opleidingen op maat van bedrijven. Voor het eerste type weegt de mening van de deelnemers zwaar door, voor het tweede de mening van de klanten-bedrijven.

Er is weinig discussie over de eerste plaats, want van de 50 gerangschikte business schools haalt HEC Paris in beide categorieën de hoogste score. Bekende alumni van de school zijn Kering-CEO François-Henri Pinault, Michelin-CEO Jean-Dominique Sénard en voormalig Frans president François Hollande.

Iese (Spanje) en IMD (Zwitserland) vervolledigen het podium. De top van de lijst wordt gedomineerd door Europese instellingen. Van de grote Amerikaanse zakenscholen staat alleen die van de University of Michigan in de top tien.

Vlerick

Door het grote aantal Europese topscholen, moet Vlerick zich tevreden stellen met een 23ste plaats wereldwijd en plaats 16 in Europa. Dat is wel respectievelijk vier plaatsen en een plaats hoger dan de vorige keer.

De Belgische zakenschool stipt ook aan dat ze voor het tiende jaar op rij de nummer één blijft in de Benelux voor managementopleidingen. De Rotterdam School of Management volgt op plaats 35 en het eveneens Nederlandse Nyenrode op plaats 43.

De volledige lijst is hier te vinden.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20