Dit zijn de beste kredietkaarten voor 2021

Kredietkaarten bestaan in alle maten en vormen. Het is dan ook niet gemakkelijk om een kaart op maat te vinden. Daarom heeft de vergelijkingssite TopCompare 90 kredietkaarten onder de loep genomen. Deze vijf kredietkaarten kwamen als beste uit die vergelijking.

TopCompare gaat jaarlijks op zoek naar de beste kredietkaarten van het moment. Zoals de voorgaande jaren heeft de vergelijkingssite de kredietkaarten opgedeeld in verschillende categorieën. Dit jaar zijn het er vijf: online shoppers, veelzijdig, occasionele reizigers, regelmatige reizigers en extra krediet.

‘Op basis van 22 criteria, zoals de jaarlijkse kosten, de verzekeringen en de reisbijstand, hebben we de beste kredietkaart binnen vijf verschillende categorieën bepaald’, laat Quentin Denis, CEO van TopCompare weten. ‘Het gewicht van de criteria is afhankelijk van de categorie. Een annuleringsverzekering en reisbijstand zijn bijvoorbeeld belangrijker als u de kredietkaart vooral op reis gebruikt, terwijl een aankoopverzekering en verlengde garantie vooral nuttig zijn voor wie graag online winkelt.’

De beste kredietkaart voor online shoppers

Volgens TopCompare is de kredietkaart Metal van Revolut de perfecte kredietkaart voor wie graag online winkelt. Denis benadrukt dat de consument dat in alle veiligheid moet kunnen doen. De site haalt het systeem van Metal om frauduleuze transacties te beperken aan. ‘Dankzij dat systeem is Revolut erin geslaagd om het aantal frauduleuze transacties te beperken tot minder dan 0,01 procent. Dat is zeven keer minder dan bij andere banken’, klinkt het.

Voorts geniet u bij de kaart van 0,1 procent cashback bij betalingen binnen Europa en 1 procent cashback bij betalingen buiten Europa.

De beste kredietkaart voor veelzijdig gebruik

TopCompare definieert dit type kredietkaart als een kaart die u in eender welke situatie kunt gebruiken. ‘Daarbij is het belangrijk dat u de kaart online kunt gebruiken en u toegang heeft tot een aantal extra verzekeringen. Een extra krediet is ook altijd mooi meegenomen’, aldus Denis.

Volgens TopCompare is de Q8 World Mastercard van Beobank de meest veelzijdige kredietkaart op de markt. Bij die kredietkaart geniet u onder meer van een aankoopverzekering en verlengde garantie. Voorts bent u verzekerd tegen tegen auto-agressie en diefstal van autosleutels.

De kaart is in het bijzonder interessant voor mensen die veel de auto gebruiken. Tijdens de eerste drie maanden na uw aankoop krijgt u 4 procent korting wanneer u tankt bij een Q8-tankstation. Daarna bedraagt de korting 2 procent.

De beste kredietkaart voor de occasionele reiziger

‘Wie af en toe op reis gaat, kan een kredietkaart goed gebruiken, zowel voor het boeken van de reis als voor het betalen van aankopen in andere landen’, aldus Denis.

Volgens TopCompare komt de kredietkaart Visa Gold van Keytrade Bank perfect tegemoet aan de wensen van de occasionele reiziger. ‘Deze kredietkaart beschikt namelijk over een uitgebreid verzekeringspakket, met onder meer een reisongevallenverzekering, compensatie bij vertragingen en verlies van bagage, en internationale reisbijstand’, klinkt het.

De beste kredietkaart voor wie vaak reist

Wie vaak reist, doet dat graag in comfort. ‘Voor die reiziger is het dan ook belangrijk dat hij optimaal beschermd is’, klinkt het. ‘Voor deze categorie hebben we ons licht laten schijnen over onder meer de (reis)verzekeringen, extra features en de kredietlijn.’

TopCompare heeft de kaart Gold American Express uitgeroepen tot winnaar binnen deze categorie. ‘De meest opvallende reden waarom deze kaart bovenaan het lijstje voor fervente reizigers staat, is omdat de kaart een uitgebreid verzekeringspakket heeft’, verduidelijkt Denis. De kredietkaart gaat onder meer gepaard met een reisongevallenverzekering, annuleringsverzekering en bijstand voor voertuigen.

De kredietkaart van American Express is wel niet op maat van iedereen. Zo kunt u enkel een Gold American Express aanvragen als u een jaarlijks bruto inkomen heeft van minimum 25.000 euro. De kaart kost maandelijks 16,25 euro.

De beste kredietkaart voor extra krediet

Zoals de naam doet vermoeden is deze kredietkaart op maat van wie een extra kredietlijn zoekt. ‘Binnen deze categorie hebben we dan ook gekeken naar de kaarten met de grootste kredietlijnen zonder de kosten uit het oog te verliezen’, klinkt het.

Volgens TopCompare is de kaart Visa Basic van Carrefour perfect voor wie op zoek is naar een flexibele kredietlijn. De maximale kredietlijn voor die kaart bedraagt 5.000 euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20