Dit zijn de 10 steden waar je het vaakst in de file staat

Heel wat steden hebben een enorm fileprobleem omdat er gewoon te veel verkeer door moet rijden. In België valt het allemaal nog mee, want dit zijn de tien steden waar je sneller te voet bent dan met de auto.

Vijf van de drukste steden ter wereld bevinden zich in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de global traffic scorecard die Inrix jaarlijks publiceert. Dat bedrijf bestudeert de data van het verkeer afkomstig van voertuigen en infrastructuur langs de snelweg. Los Angeles is de koploper, gevolgd door New York City en Moskou, die samen op de tweede plaats staan. Londen staat op de zevende plaats en Parijs op de negende.

Fileprobleem

In totaal zijn 1.360 steden geanalyseerd. De gegevens geven voor iedere stad de fileproblemen weer en hoe die opgelost kunnen worden (of juist nog verergeren). Daarbij houden ze rekening met technologie en nieuwe vormen van transport, zoals autodelen en uiteindelijk zelfrijdende wagens. Ze kijken voorts ook naar de kosten voor chauffeurs en belastingbetalers die instaan voor wegenwerken en onderhoud.

De inwoners van Los Angeles hebben vorig jaar zo’n 102 uur in de file gestaan. Dat kostte de chauffeurs gemiddeld 2.828 dollar en de stad 19,2 miljard dollar. Daarbij zitten ook kosten zoals de waarde van de brandstof en de tijd die verspild wordt in de file.

Dit zijn de 10 steden met het grootste fileprobleem

1. Los Angeles

2. New York City 

3. Moskou

4. Sao Paulo (Brazilië)

5. San Francisco

6. Bogotá

7. London

8. Atlanta

9. Paris

10. Miami

De Belgische steden staan verrassend niet zo erg hoog. Brussel staat op 101, en zakt daarmee dertig plaatsen sinds 2016.  Antwerpen valt ook lichtjes terug en staat op 105.

Dit zijn de 10 landen met het grootste fileprobleem

1. Thailand

2. Indonesië

3. Colombia

4. Venezuela

5. Verenigde Staten

Rusland

7. Brazilië

Zuid-Afrika

9.Turkije

10. Verenigd Koninkrijk

Hier lees je wat de belangrijkste oorzaken van de files zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20