Dit eiland verwelkomt als eerste gevaccineerde reizigers

De exotische Seychellen zijn deze maand het eerste land geworden dat gevaccineerde reizigers van over de hele wereld welkom heet. Toch kunnen reizigers, zelfs degenen die ingeënt zijn, hun bezoek aan de diepblauwe wateren en idyllische zandstranden best nog even uitstellen. 

Op 14 januari kondigden de Seychellen aan dat ze gevaccineerde reizigers van over de hele wereld toelaten. Volgens de nieuwe maatregelen hoeven de ingeënte toeristen niet in quarantaine te gaan en hoeven ze bij aankomst geen Covid-19 test afleggen. 

Coronabesmettingen stijgt

De besmettingscijfers in de Seychellen bleven vorig jaar bijzonder laag. Op een kleine piek in juni na, registreerde het land in de Indische Oceaan op de meeste dagen geen coronagevallen. 

Maar vanaf 28 december stijgen de besmettingscijfers opnieuw. Tot nu toe heeft het land 1.033 coronagevallen en drie sterfgevallen door Covid-19 geregistreerd.

Dat is nog steeds een relatief laag aantal voor een land met bijna 100.000 inwoners, maar meer dan de helft van deze besmettingen – meer dan 500 gevallen – werden in de afgelopen twee weken geregistreerd. Op 22 januari werden in het land 106 nieuwe gevallen gemeld – een record. 

In tegenstelling tot eerdere besmettingen, die vooral onder buitenlandse zeelieden en bezoekers circuleerden, is nu ook de plaatselijke bevolking getroffen door het virus. Ondanks de nieuwe beperkingen opgelegd door de regering, blijven de gevallen op de 115 eilanden toenemen.

Vaccinatieprogramma

Toch heeft de regering ook aangekondigd dat iedereen die negatief test op Covid-19 al vanaf medio maart naar de Seychellen mag komen, gevaccineerd of niet. De overheid verwacht namelijk dat ze tegen die tijd bijna 75 procent van de volwassen bevolking zullen hebben gevaccineerd. 

De Seychellen zijn deze maand begonnen met vaccineren van gezondheidswerkers, mediapersoonlijkheden en politici, onder wie president Wavel Ramkalawan. Het land wil naar eigen zeggen de eerste ter wereld zijn dat via vaccinaties kudde-immuniteit bereikt. 

Lees ook:

Meer