Dit Brussels logement wordt het grootste hotel van België

De Zweedse Pandox-hotelgroep heeft uitbreidingsplannen aangekondigd voor het Brusselse DoubleTree-hotel aan het Rogierplein. Er komen 151 extra kamers bij, waardoor het hotel met dan in totaal 505 kamers, het grootste van België wordt.

Het hotel in Brussel wordt uitgebaat door de Hilton-groep onder de naam DoubleTree. Die groep is in 2008 afgezakt naar Europa. Vorig jaar alleen al werden er 10 hotels geopend in onder meer Londen en Frankfurt. Bedoeling is om tegen 2024 nog eens 24 Europese hotels te openen.

505 kamers

Er komen niet alleen nieuwe hotels bij, maar sommige bestaande gebouwen worden ook uitgebreid, waaronder het hotel aan het Rogierplein in Brussel. Dat logement telt nu 354 kamers. Bedoeling is dat de teller tegen 2025 op 505 staat. Daarmee zal het DoubleTree-hotel het grootste hotel van België zijn.

De pr-verantwoordelijke Thomas Verbaet laat in een reactie aan de Brusselse nieuwssite Bruzz weten dat het hotel Thon EU, vlakbij de Europese Commissie, met 405 kamers voorlopig het hotel met de grootste capaciteit van België is. Het Sheraton-hotel aan het Rogierplein telt 530 kamers, maar dat is al jaren gesloten.

35 miljoen euro

In totaal investeert Pandox maar liefst 35 miljoen euro in de uitbreidingen. Er komen niet alleen nieuwe kamers, maar ook een tweede balzaal en vier extra vergaderzalen. De twee hoogste etages zullen dan weer ingenomen worden door een bar en restaurant. Op de eerste verdieping komt er een fitnesszaal. Opvallend: de uitbreidingswerken werden opgestart met een architectuurwedstrijd in 2018.

De hotelgroep spreekt van complexe verbouwingswerken. De uitbreiding wordt namelijk boven de metrolijnen gebouwd. “Om die reden werd een stabiliteitsstudie uitgevoerd om zeker te zijn dat het gewicht van het gebouw gedragen kan worden door de omgeving”, klinkt het.

“Extra cachet”

De uitbreiding van DoubleTree by Hilton is een sluitstuk en herstelt het stadsweefsel op deze hoek van Rogierplein”, liet Pascal Smet, Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw, eerder deze week op Twitter weten. “De activiteiten op de begane grond zullen het plein nieuw leven inblazen en het dak met hangende tuinen zorgt voor extra cachet.”

Niet alleen Pandox investeert in een hotel in Brussel. Vorige maand liet de Maltese luxehotelgroep Corinthia Hotels weten dat het 15 miljoen euro extra op tafel legt voor de renovatiewerken van het Brusselse Astoria-hotel. Corinthia had eerder Hotel Astoria overgenomen met de bedoeling het om te vormen tot “het toonaangevende luxehotel” van onze hoofdstad.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20