Disney stelt release Mulan en Star Wars met een jaar uit

Disney gaat drie potentiële blockbusters nog niet uitbrengen op het grote scherm. Door de coronamaatregelen wil de Amerikaanse entertainmentgigant de kat nog even uit de boom kijken.

Concreet gaat het om ‘Mulan’, ‘Avatar 2’ en de nieuwe Star Wars-film. Die eerste zou normaal op 21 augustus in de zalen komen, maar wordt nu uitgesteld naar een nog nader te bepalen tijdstip. Voor de twee andere sequels is geweten dat de releasedatum met een jaar naar achter schuift.

Mondkapje in de zaal

De oorzaak moet u niet ver zoeken. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat cinemazalen wereldwijd gesloten zijn of op een lagere capaciteit draaien. In verschillende landen, zoals het onze, moeten filmliefhebbers ook een mondkapje dragen, wat al helemaal nefast is voor de filmbeleving.

‘In de afgelopen maanden is het duidelijk geworden dat niets in steen gebeiteld kan worden als het gaat om hoe we onze films uitbrengen tijdens deze globale gezondheidscrisis. Dat betekent dat we onze releaseplannen voor Mulan pauzeren, terwijl we beoordelen hoe we deze film op de best mogelijke manier tot bij het publiek kunnen brengen’, klinkt het in een verklaring.

Uitstellen

Het is niet de eerste keer dat Mulan uitgesteld wordt. Normaal had de film, die het verhaal vertelt van een meisje dat zich vermomt als man om in het leger te gaan, op 24 juli op het witte doek moeten verschijnen. Disney pompte circa 200 miljoen dollar in de live-actionversie van de originele animatiefilm uit 1998.

Meer ten gronde is de tendens van uitstel problematisch voor de cinemawereld. Als meer en meer producenten hun films pas later uitbrengen, krijgen filmliefhebbers nog minder motivatie om naar de zalen te trekken. En dat is dan weer nefast voor cinemagroepen, die dus geen publiek en inkomsten zien binnenkomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20