Disney+ komt deze zomer naar België

The Walt Disney Company

Op 24 maart lanceert Disney zijn streamingdienst Disney+ in acht Europese landen. België is echter nog niet bij de gelukkigen.

Het gaat om het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Voor 6,99 euro per maand (5,99 pond) of 69,99 euro per jaar (59,99 pond) kunnen abonnees vanaf eind maart genieten van het uitgebreide video-aanbod van Disney.

De Amerikaanse entertainmentreus kan namelijk teren op zes merken: Disney zelf, animatie-afdeling Pixar, de superhelden van Marvel Cinematic Universe, Star Wars, natuur- en wetenschapskanaal National Geographic en cartoonserie The Simpsons.

Disney laat verder nog weten dat er bijkomende lanceringen gepland staan in België, Portugal en de Scandinavische landen. Een concrete datum is er nog niet, maar het zal tijdens de zomer zijn, klinkt het. Wie als eerste op de hoogte gebracht wil worden, kan zijn e-mailadres achterlaten op de officiële Belgische site.

De videodienst van Disney ging officieel van start op 12 november in de Verenigde Staten. Tegelijk konden abonnees in Canada, Nieuw-Zeeland en Nederland intekenen op Disney+.