Direct en snel een minilening aanvragen

Op het ogenblik dat je dringend een rekening moet betalen of met spoed een aanzienlijke aankoop moet doen, bijvoorbeeld omdat je koelkast het heeft begeven en meteen vervangen dient te worden, dan is het fijn als je direct en snel een minilening aan zou kunnen vragen. In de regel is het aanvragen van een minilening niet erg tijdrovend en hebt je bovendien binnen een korte tijd ook daadwerkelijk de geleende geldsom in handen.

Wat is een minilening?

schermafbeelding-2016-09-13-om-13-05-39

Zoals de naam minilening al duidelijk maakt is een minilening een klein krediet (vaak slechts enkele honderden euro’s). Verder kenmerkt de minilening zich door een erg korte looptijd (hooguit 3 maanden) en het gemak waarmee je deze lening aan kunt vragen. Om een minilening te kunnen krijgen is het immers niet wettelijk verplicht om een bewijs te overleggen dat je over een vast salaris beschikt, en kun je eveneens een aanvraag doen als je bijvoorbeeld een uitkering of studiefinanciering ontvangt. Ook hoeft er geen wettelijk verplichte check bij het CKP uit te worden gevoerd.

Een minilening kan dus in de regel veel sneller worden verkregen dan een reguliere lening. Uiteraard zal de verstrekker van de minilening wel een vergoeding willen ontvangen voor het risico dat deze loopt door het uitlenen van diens geld. Deze leenvergoeding is bij de meeste minileningen wel aanzienlijk hoger dan de kosten die worden berekend over een reguliere lening.

Maak zelf een simulatie (tip)

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Waar vind je minileningen?

Vandaag de dag kun je niet alleen meer bij een fysieke bank terecht als je geld wilt lenen. Steeds meer banken, maar zeker ook andere financiële instellingen, hebben echter ook van het internet hun werkterrein gemaakt. Om een minilening aan te vragen moet je dan ook op zoek gaan naar een online aanbieder van deze bijzondere leningen. Uiteraard kun je beginnen bij je eigen bank, deze is immers al wat meer vertrouwd, maar ook bij een andere aanbieder van minileningen.

Voordat je besluit om een minilening aan te vragen is het echter wel aan te bevelen om de betrouwbaarheid van de kredietaanbieder grondig te checken door reviews en klantervaringen op te zoeken in een zoekmachine. Helaas is het internet immers ook de plaats waar veel louche personen en organisaties hun zaken hebben lopen. Het afsluiten van een minilening kan in dat soort gevallen dan ook gemakkelijk uitmonden in een nog grotere (financiële) miserie dan waar je oorspronkelijk in zat.

Vind een gunstige minilening

Nadat je een aantal betrouwbare aanbieders van minileningen hebt gevonden, is het tijd geworden om de voorwaarden en tarieven van de leningen zelf onder de loep te nemen en met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier kun je ontdekken welke minilening het meest gunstig is en waar de leenkosten het laagst zijn. Je kunt dit doen door bij verschillende aanbieders van minileningen een online offerte aan te vragen of een online simulaties uit te voeren. Binnen enkele minuten weet je dan waar je aan toe bent als je met deze aanbieder en dit bepaalde product verder gaat.

Het aanvragen van een minilening

De aanvraag van een minilening betekent in de regel dat je aan moet geven welk bedrag je wilt lenen en wanneer je dit terug gaat betalen. Verder wil de aanbieder van de lening ook altijd weten aan wie het geld wordt uitgeleend, een geldig identiteitsbewijs en een bewijs dat je de leensom ook werkelijk terug kunt betalen, moet ook altijd worden geupload bij de aanvraag.

De aanbieder van de minilening zal vervolgens je aanvraag in behandeling nemen en beoordelen of de lening kan worden verstrekt. De wijze waarop een dergelijke beoordeling wordt gemaakt, zal echter anders zijn voor nieuwe klanten, dan voor leningnemers die al vaker een minilening bij deze aanbieder aan hebben gevraagd. Bij een nieuwe klant zal de aanbieder van de minilening een inschatting moeten maken ten aanzien van het financieel risico dat er ontstaat door de lening te verstrekken. Om die reden dien je dan ook een bewijs mee te sturen van een bepaalde bron van inkomsten waarmee je de schuld kunt terugbetalen.

Zie ook: Kan ik geld lenen zonder bank?

Klanten die al bekend zijn bij de aanbieder zullen intern worden gecheckt op hun krediet- en betalingsverleden. Indien je de vorige minilening(en) keurig volgens afspraak terug hebt betaald, zal de aanbieder doorgaans direct tot de verstrekking van een minilening overgaan. Wanneer je echter in het verleden problemen hebt ondervonden met de terugbetaling, of deze zelfs helemaal niet na bent gekomen, dan kun je doorgaans de minilening wel vergeten. De aanbieder van de lening zal namelijk het financieel risico te groot vinden en uiteraard geen enkel risico willen lopen om (een deel van het) geld te verliezen.

Snel geld in handen

Op het ogenblik dat je reeds een bekende kredietnemer bent bij de aanbieder van minileningen en in het verleden geen problemen met de aflossing van een schuld hebt gehad, dan kan de leensom al binnen een paar uur op je bankrekening zijn gestort. Nieuwe klanten moeten echter wat langer wachten op uitsluitsel, maar weten vaak ook binnen een dag of ze over de minilening kunnen beschikken. Eenmaal een goedkeuring van de aanbieder op zak betekent eveneens dat er binnen enkele uren geld op je rekening zal staan.

Meerdere minileningen op hetzelfde moment

Bij elke aanbieder van minilening kun je slechts één aanvraag indienen en zelfs als deze aanvraag goed wordt gekeurd, kun je slechts één minilening op hetzelfde moment krijgen. Indien je echter meer geld op deze manier wilt lenen, dan kun je je uiteraard wenden tot meerdere aanbieders. De vraag blijft wel of het verstandig en verantwoord is om meer dan één minilening aan te vragen. De kosten van deze leenvormen zijn namelijk erg hoog en de looptijd bijzonder kort.

Beter sluit je in dit soort situaties een reguliere lening af bij een bank en bespaar je een heleboel leenkosten. Tevens heb je dan meer tijd om het geleende geld, samen met de leenvergoeding, terug te betalen en neemt de kans op eventuele betalingsproblemen, en mogelijk opgelegde boetes vanwege het te laat terugbetalen van de schuld, af.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20