Deze vertrouweling gaat het mediabedrijf van Trump leiden

De Californische volksvertegenwoordiger Devin Nunes neemt ontslag uit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de CEO te worden van Trump Media & Technology Group (TMTG).

Daarmee worden de plannen van de voormalige president om een eigen streaming- en socialmediadienst te lanceren almaar concreter. Trump zelf is voorzitter van het bedrijf en noemt Devin Nunes “een vechter en een leider”.

Zijn opdracht volgens Trump: “Voorkomen dat de liberale media en Big Tech de vrijheden vernietigen die Amerika great maken. Amerika is klaar voor Truth Social en het einde van censuur en politieke discriminatie.”

Truth Social is het socialmediaplatform dat Trump wellicht begin volgend jaar gaat lanceren. Dat is een reactie op zijn verbanning van Twitter en andere platformen. Er komt ook een videostreamingdienst TMTG+, voor “non-woke” entertainment, nieuws en documentaires.

Nieuw machtscentrum

Nunes, een trouwe verdediger van Trump, was 19 jaar aan de slag in het Huis van Afgevaardigden en is een voormalig voorzitter van de Intelligence Committee. Hij heeft geen ervaring als manager van een technologiebedrijf. Dat hij het parlement inruilt voor de topjob van Trumps mediagroep, wordt door sommige waarnemers gezien als een signaal waar de echte macht zal komen te liggen.

TMTG kondigde zopas nog aan 1 miljard dollar bijkomend kapitaal te hebben opgehaald bij investeerders. De beurswaakhond SEC stelt zich wel vragen bij de fusie van TMTG met het beursvehikel Digital World Acquisition (DWAC) en vroeg meer informatie op over de financiële constructie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20