Sociaal medium ‘Truth Social’ van Trump haalt 1 miljard dollar op

Het nieuwe socialemediabedrijf Trump Media & Technology Group van voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft 1 miljard dollar opgehaald bij niet-geïdentificeerde investeerders, terwijl het plant naar de beurs te gaan.

De Trump Media & Technology Group werkt aan de lancering van een socialemediaplatform genaamd Truth Social begin volgend jaar.

“Om terug te vechten tegen de tirannie van Big Tech”

In oktober kondigde de voormalige Amerikaanse president Donald Trump de lancering aan van de app.

De beslissing kwam nadat Trump verbannen werd van Twitter, Facebook en YouTube na de bestorming op het Amerikaanse Capitool op 6 januari. Trump had 89 miljoen volgers op Twitter, 33 miljoen op Facebook en 24,5 miljoen op Instagram op het moment dat hij werd geblokkeerd, volgens een presentatie op de website van zijn bedrijf.

“1 miljard dollar is een belangrijke boodschap aan Big Tech dat er een einde moet komen aan censuur en politieke discriminatie”, zei hij. “Naarmate onze balans zich uitbreidt, zal Trump Media & Technology Group in een sterkere positie verkeren om terug te vechten tegen de tirannie van Big Tech.”

Publieke aandelenfinanciering

Volgens Reuters wilden de meeste Wall Street-bedrijven niet in de nieuwe onderneming van de voormalige president te investeren. Maar sommige hedgefondsen, familiebedrijven en vermogende particulieren hebben zich toch achter de onderneming geschaard.

Nu zou het bedrijf via particuliere investeringen 1 miljard dollar hebben opgehaald. Dat gebeurde via een publieke aandelenfinanciering, meldt Financial Times. Er werden echter geen investeerders genoemd.

Het succes lijkt te onderstrepen dat de voormalige president van de VS erin slaagt om sterke financiële steun aan te trekken, ondanks de controverse rond zijn ambtstermijn.

Trump heeft al herhaaldelijk laten blijken dat hij in 2024 opnieuw president zou willen worden.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20