Deze versoepelingen gaan vandaag in, met dank aan de Rode Duivels

Er gaan vandaag nieuwe versoepelingen in voor cafés en restaurants. Daar zit de match van de Rode Duivels vanavond op het EK voor veel tussen.

Dat werd eerder deze maand beslist door het Overlegcomité met de bevoegde ministers.

Sluitingsuur om 1 uur

Tot nu toe moesten horecazaken hun deuren en terrassen sluiten om 23.30 uur. Dat tijdstip was niet toevallig gekozen. Het zorgde er namelijk voor dat voetbalfans op café tot het einde van de voetbalmatchen op het Europees kampioenschap voetbal kunnen blijven zitten.

Gisteren begon de knock-outfase en daarbij zijn verlengingen en eventueel penalty’s mogelijk. Daarom heeft het Overlegcomité beslist om het sluitingsuur van cafés en restaurants te verlaten tot 1 uur. Die nieuwe regel gaat vandaag in. De ministers anticipeerden er goed op dat de Rode Duivels hun achtste finale om 21 uur gaan spelen. Er wordt veel volk op café verwacht.

8 personen aan tafel en thuis

Vanaf vandaag mag je ook met maximaal 8 personen aan een tafel gaan zitten op café of restaurant. Op dit moment is dat nog maximaal 4 personen.

Ook thuis mag je vanaf die dag tot 8 mensen op bezoek hebben in plaats van het huidige maximum van 4.

Telewerken, samenscholingsverbod en winkelen

De verplichting op telewerken vervalt ook. Premier Alexander De Croo (Open Vld) beklemtoonde wel dat thuiswerk nog steeds ten zeerste wordt aangeraden.

Er komt een einde aan het samenscholingsverbod van 10 personen overdag en 4 ‘s nachts.

De regel die zegt dat je maar per twee mag winkelen, verdwijnt ook.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20