Deze maand in Newsweek: De doodgravers van België

662 dagen. Zoveel tijd was nodig voor België opnieuw een volwaardige regering had. Toen op 1 oktober 2020 de nieuwe regering De Croo de eed aflegde, sloot het land een woelige periode van instabiliteit af, midden in een pandemie. Het boek ‘De doodgravers van België’ van Wetstraatjournalist Wouter Verschelden (hier te koop) beschrijft heel die periode in detail. De conclusie is hard: het staat bol van intrige, verraad, geheime deals, en spectaculair bochtenwerk. En dan is er de bedenking: wat is er nu structureel opgelost?

“Wie niet steelt of erft zal werken tot hij sterft”

“Startende werkenden hebben naast weinig vertrouwen ook weinig kennis van ons pensioenstelsel, een desastreuze combinatie”, schreef Jan Callebaut in een opiniestuk op Business AM. Een duidelijk signaal voor Newsweek om de situatie aan de kaak te stellen. Wat kan België leren van buitenlandse pensioenstelsels? Hoe schat een pensioenspecialist de toekomst van ons pensioenstelsel in? Ligt een definitieve vertrouwensbreuk op de loer? Je leest dit en meer in het dossier ‘Jongeren en hun pensioen’.

Daarnaast…

  • Onthullen we je waarom zenuwachtig gedrag niet verraadt of iemand liegt.
  • Deelt Esther Perel alvast haar ervaring als relatietherapeute met ons. Meer wijsheden van Esther Perel kom je bovendien te weten op ons event ‘De toekomst van relaties’ in oktober.
  • Bekijken we wat broeit en bruist in de wetenschap, technologie en medische sector.
  • En doorbeken we de mythe over de Fransen, die wil dat ze veel over wijn weten omdat ze er al op jonge leeftijd beginnen te drinken. “Au sujet d’un petit scandale”: Hoe het “Verdict van Parijs” de Franse wijnwereld in rouw dompelde.

Lifestylebijdrage LUX

In LUX hebben we het over:

  • Beleggen in Bitcoin: Bitcoin en talloze andere cryptomunten zijn de wereld aan het veroveren. De totale markt van cryptomunten is momenteel meer dan 1,5 miljard dollar waard. Zo’n belegging spreekt dan ook tot de verbeelding van veel mensen. Maar waar moet u op letten als u wilt beleggen in cryptomunten?
  • In stijl… Ter land, ter zee en in de lucht: We mogen weer reizen en dat zullen we geweten hebben. Deze zomer vindt u ons zowat overal: kamperend op het platteland, dobberend op het water of hoog in de lucht.
  • En over de andere kant van … Dublin: Dronken toeristen in Temple Bar, uitgelaten locals in de meer dan 700 luidruchtige pubs, tourist traps everywhere… de Ierse stad Dublin geniet niet altijd een even fraaie reputatie. Toch heeft deze boeiende (en hypervriendelijke!) bestemming heel wat verborgen culturele, culinaire en hippe kantjes. Tot 1 oktober mogen we het Kanaal nog over zonder internationaal paspoort, dus waar wacht u nog op?

Waar kun je het nieuwe magazine kopen?

Je leest dit alles en méér in het Newsweek magazine dat sinds woensdag 30 juni bij de betere dagbladhandelaar in de rekken ligt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20