Derde keer, goede keer: zaterdag uitverkoop bij sommige Brantano’s

Er gaan zaterdag een aantal Brantano-winkels opnieuw open om de stock uit te verkopen. Dat bevestigt curator Geert Van Deyck. Het gaat om ‘minimaal 50 winkels of meer’. Dat is maar een kwart van het totaal aantal winkels.

Het is niet de eerste keer dat Brantano een uitverkoop aankondigt. Vorige week werd er al twee keer gezegd dat de winkels opnieuw opengingen, maar elke keer werd dat op het laatste nippertje afgeschoten door een gebrek aan personeel.

Nu zou dat toch gelukt zijn, maar niet voor alle winkels. Van Deyck laat weten dat er zeker 50 winkels opengaan. ‘Er blijkt dus maar één op vier personeelsleden nog gemotiveerd om te komen werken’, concludeert Sven De Scheemaeker van de christelijke vakbond ACV Puls.

Sfeer onder vriespunt

De sfeer onder het Brantano-personeel staat onder nul. De curatoren communiceren amper over het verloop van de zaken, veranderen vaak van gedacht en de vakbonden krijgen maar heel summiere informatie. ‘Velen geloven niet meer in de toekomst of willen na alles wat de afgelopen maanden gebeurde niet meer bij Brantano werken en zijn dus op zoek naar een andere job’, weet De Scheemaeker.

Ook de zorgen rond de overname van Brantano blijven spelen. Een week geleden leek het erop dat de Nederlandse modegroep Ziengs Brantano zou inlijven, maar die haakte plots af. Dat was dik tegen de zin van het personeel, want die hadden veel liever voor Ziengs gewerkt dan voor de Duitse schoenengigant Deichmann, die nu alle kaarten in handen heeft.

JBC

Deichmann zou ook maar een heel klein deel van de winkels overnemen, het zou gaan om een 40-tal. Dat is opvallend, want vorige week klonk het nog dat alle winkels zouden overgenomen worden. Ziengs had naar verluidt plannen om tot 80 winkels over te nemen. Over de overname van Brantano wordt snel witte rook verwacht.

Donderdag raakte al bekend dat CKS en Fred & Ginger, ook onderdelen van FNG, in handen kwamen van de kledingketen JBC. Die heeft haar verdere plannen met de winkels nog niet toegelicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20