De wereld staat op zijn kop in de VS: werkgevers moeten alles doen wat ze kunnen om werkzoekenden aan te trekken

In de Verenigde Staten (VS) zijn er meer vacatures dan er werkzoekenden zijn. Bedrijven hebben daardoor moeite om personeel aan te vinden, waardoor ze soms zeer genereuze stimulansen geven. Deze situatie zal waarschijnlijk worden opgelost met het einde van de uitzonderlijke werkloosheidsuitkeringen die tijdens de pandemie zijn toegekend.

Het aantal vacatures in de VS overtreft er het aantal werkzoekenden. Volgens het ministerie van Arbeid zijn 8,7 miljoen Amerikanen op arbeidsleeftijd werkloos en actief op zoek naar een baan. De professionele vacaturegigant Indeed telde op 16 juli echter 9,8 miljoen vacatures. Dat is een verschil van meer dan een miljoen.

Toch hebben Amerikaanse werkgevers moeite om mensen te vinden om deze vacatures in te vullen. De coronapandemie heeft namelijk een enorme impact gehad op de arbeidswereld. Zo wordt er nu bijvoorbeeld veel meer thuisgewerkt.

Ziekteverzekering voor huisdieren

En de werknemers zijn zich bewust van hun waarde, want het is nu aan de bedrijven om de sollicitanten ervan te overtuigen dat zij hun goede voorwaarden kunnen bieden. Volgens een studie van het adviesbureau Gallagher zegt 41 procent van de Amerikaanse werkgevers dat zij stimulansen bieden voor het in dienst nemen van werknemers. Deze kunnen verrassende vormen aannemen: 19 procent van de bedrijven biedt een ziektekostenverzekering voor huisdieren aan.

Dit is een bijzondere trend die volgens Gallagher in de komende jaren met 27 procent zou kunnen toenemen. En het weerspiegelt de mate waarin onze harige, gevederde en geschubde metgezellen van grote hulp zijn geweest tijdens de lockdownperiodes.

Covid-levensstijl

Volgens Scott Hamilton, global managing director bij Gallagher, is het de pandemie die deze paradigmaverschuiving teweeg heeft gebracht: “Dit is een van de meest complexe arbeidsmarkten in de recente geschiedenis, en een van de belangrijkste factoren is dat werkgevers in bepaalde mate de Covid-levensstijl van sollicitanten moeten afkopen.”

Ondernemingen voeren flexibele werktijden, kortingen, rechtsbijstand en vooral ziektekostenverzekeringen in om nieuwe werknemers aan te trekken. Dit is altijd een gevoelige kwestie in een land waar de gezondheidszorg een fortuin kan kosten en sociale zekerheid niet vanzelfsprekend is.

Maar pas op, de VS stevenen niet af op een periode van volledige werkgelegenheid, waar de werknemer koning is. De banen die massaal verschijnen, zijn eerder een terugkeer naar de aantallen van voor de pandemie. “Het aantal arbeidskrachten neemt niet toe, dit is meer een hergroei van de werkgelegenheid”, bevestigt Hamilton. “We brengen banen terug die tijdens de crisis verloren zijn gegaan. Deze groei zal dus vertragen naarmate de werknemers terugkeren op de markt met nieuwe verwachtingen en een nieuw levensritme.”

Werkloosheid opgedreven

Voor een bepaald deel van de Amerikaanse werknemers leek de terugkeer naar de arbeidsmarkt ook minder rendabel dan voorheen. Vanwege de crisis werden de werkloosheidsuitkeringen tijdens de pandemie met 300 dollar per week verhoogd. Hierdoor konden vele gezinnen het hoofd boven water houden, maar vreesden sommige werkgevers voor een golf van demotivatie op het werk als gevolg van deze “vrijgevigheid” van de overheid. Dat idee werd in mei jongstleden door president Biden weerlegd. Hij zei dat er “niet veel bewijs” was dat werkloosheidsuitkeringen mensen ervan weerhouden een baan aan te nemen. “Amerikanen willen werken”, zei hij.

De hogere werkloosheiduitkeringen waren hoe dan ook slechts tijdelijke maatregel, die in september zal aflopen. Een deadline die er volgens Amerikaanse werkgelegenheidsdeskundigen toe zou moeten leiden dat veel werkzoekenden weer actiever op zoek gaan. In ieder geval kunnen we hopen dat dit tekort aan arbeidskrachten hen in staat zal stellen te onderhandelen over betere arbeidsvoorwaarden, in een land waar het minimumloon door de federale regering nog steeds is vastgesteld op 7,25 dollar per uur. Dat komt overeen met 6 euro per uur.

(am)

Lees ook:

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20