De rijkste postcode van de Verenigde Staten vereist een jaarinkomen van 2,2 miljoen dollar

Fisher Island in Miami blijft de duurste postcode van de Verenigde Staten. De bewoners van het eiland laten een gemiddeld inkomen van 2,2 miljoen dollar per jaar optekenen.

Dat blijkt uit een analyse van nieuwsdienst Bloomberg van de honderd rijkste postcodes van de Verenigde Staten, gebaseerd op cijfers van de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) twee jaar geleden, de meest recente statistieken die beschikbaar zijn.

Fisher Island – officiële postcode Miami Beach, Florida 33109 – werd door Bloomberg eerder al geregeld als duurste Amerikaanse postcode aangestipt. Uit het onderzoek blijkt nog dat een postcode een jaarlijks inkomen van 405.000 dollar nodig heeft om in de top honderd te kunnen worden opgenomen.

Vanderbilt

Fisher Island, een eiland van bijna 90 hectare voor de kust van Miami, is alleen per privéboot of ferry bereikbaar. Het eiland was ooit de woonplaats van spoorwegmagnaat William K. Vanderbilt en herbergt ook vandaag nog heel wat beroemde namen.

Zopas nog verkocht de Canadese miljardair Lawrence Stroom, ondernemer en eigenaar van de renstal Racing Point die in de Formule 1 actief is, zijn villa op Fisher Island voor een bedrag van 20 miljoen dollar. De villa had ooit nog aan Oprah Winfrey toebehoord.

Silicon Valley

Op de tweede plaats in de ranglijst staat de stad Atherton in de staat Californië, in de onmiddellijke omgeving van bekende technologiecentra zoals Palo Alto, Menlo Park en Redwood. Het gemiddelde inkomen van de bewoners bedraagt 1,72 miljoen dollar per jaar.

Atherton is dan ook de woonplaats van vele leidinggevenden uit Silicon Valley. De gemiddelde woningprijs bedraagt er bijna 6,5 miljoen dollar. Daarmee heeft de stad het duurste vastgoed van het hele land. Palm Beach staat op de derde plaats met een gemiddeld jaarinkomen van 1,37 miljoen dollar.

Bloomberg benadrukt dat de rijkste Amerikaanse postcodes vaak een sterke concentratie laten optekenen. Amper zeven counties herbergen samen negenenveertig locaties in de top honderd. Het gaat om Manhattan en Westchester County in New York, Fairfield County in Connecticut, Cook County in Chicago, Los Angeles en Santa Clara in Californië en Harris County in Houston. De staat Florida is met elf locaties in de top honderd vertegenwoordigd.

Enclaves

De coronacrisis heeft ook op de immobiliën een grote impact gehad. Dat geldt ook voor de Verenigde Staten. Terwijl bepaalde gebieden in onder meer Manhattan en San Francisco met een uitstroom zijn geconfronteerd, blijken een aantal exclusieve locaties aan populariteit te hebben gewonnen. De coronacrisis versterkte daarmee een trend die al enkele jaren kon worden opgemerkt. 

Dat fenomeen weerspiegelde zich ook in een sterke prijsstijging. In de honderd rijkste postcodes werden de gemiddelde woningprijzen tussen maart en september van dit jaar gemiddeld 28.500 dollar duurder. Tijdens dezelfde periode vorig jaar werd een prijsstijging van 6.300 dollar genoteerd.

‘De rijke bevolkingsklasse betaalt graag een meerprijs om zich in enclaves, waar ze zich wellicht beter beschermd voelen, te kunnen vestigen’, aldus Bloomberg.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20