De keukenrobot 2.0: voor 279.000 euro hoeft u nooit meer zelf te koken

Wie kookt er vanavond? Dankzij het Londense bedrijf Moley Robotics is die vraag niet langer voer voor discussie. De volledig automatische slimme keuken kookt in uw plaats en maakt zelfs het aanrecht schoon. Als u er een bescheiden 279.000 euro voor over hebt toch.

Naar de supermarkt gaan zal u wel nog zelf moeten doen. Maar daarna neemt de volautomatische slimme keuken van het Londense Moley Robotics het volledig over. Via een touchscreen laat u weten welk gerecht u wilt eten en waar de ingrediënten staan, waarna het vernuftige robotsysteem aan de slag gaat met potten en pannen. Met behulp van een railsysteem aan het plafond in de keuken, neemt een grijparm de juiste ingrediënten en tools om te beginnen kokkerellen.

Behalve volledige maaltijden bereiden, geeft de slimme keuken ook aan wanneer bepaalde ingrediënten bijna op zijn of welke maaltijd gefabriceerd kan worden met de restjes uit de koelkast. Het systeem leert op termijn wat u lekker vindt en kan zelfs bepaalde oppervlakken schoonmaken.

Een robotarm roert in de pastasaus. Foto: Moley Robotics

Volautomatische pasta alfredo

De redactie van The Times kreeg een demonstratie bij de presentatie van het product op de digitale Consumer Electronics Show 2021. De machine liet boter smelten, sneed peterselie en champignons, gooide ze in de pan en presenteerde aan het einde van de rit een smeuïge pasta alfredo. Op dit moment kan de robot al zo’n 30 verschillende taken uitvoeren, gaande van stomen en koken tot een ovenbereiding, de perfecte steak bakken of soep maken. De machine zal getraind worden om op termijn 5.000 verschillende gerechten te kunnen maken.

Moley Robotics brengt het keukensysteem na zes jaar onderzoek en ontwikkeling dit jaar voor het eerst effectief op de markt. Al is het prijskaartje voorlopig even indrukwekkend: nooit meer zelf moeten koken kost je zo’n 248.000 pond (ongeveer 279.000 euro). Het bedrijf hoopt de prijs op termijn te kunnen drukken, door op grotere schaal te gaan verkopen. Volgens Moley Robotics zouden naast particulieren ook restaurants en grootkeukens al interesse hebben getoond.

Via een scherm kan u gerechten kiezen. Foto: Moley Robotics

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20