De prijs voor schattige AI van het jaar gaat naar … de Moflin, uw corona-knuffelrobot

Elk jaar belooft er een bedrijf wel de beste, emotioneel intelligentste, menselijkste AI en robot. Met de Moflin lijkt Vanguard Industries echter de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Het ding is onweerstaanbaar schattig.

Bijzonder knuffelbaar, het maakt piepgeluidjes en het is allergeenvrij en coronaproof. Dat is de essentie van de Moflin: de AI-knuffelrobot die Vanguard Industries dit jaar voorstelt op techbeurs CES. Recht in de roos, want het bewegende, emotioneel intelligente AI-robotje maakte zelfs ons steenkoude hart een beetje weker.

Wat is de Moflin nu precies? Als u het aan ons vraagt is het een kruising tussen een middelgrote cavia, een robot, een furby en een tamagotchi. De Moflin beweegt uit zichzelf, maakt wat dierlijke piepgeluiden die bijzonder vertederend zijn en heeft zelfs emoties. Het robotje kan zich kalm, blij, normaal en alles ertussenin voelen.

Persoonlijke knuffelrobot

Daarnaast reageert het beestje ook op wat u ermee doet. De Moflin is zelfs slim genoeg om het verschil tussen verschillende mensen te horen en dus op maat te reageren. Handig: zo kan u met uw knuffelcontact ruziemaken over wie de favoriet is van uw knuffelrobot.

Klinkt dat allemaal wat niche? Dat zouden we niet durven zeggen tegen de fans. De Moflin haalde op Kickstarter al 600.000 dollar op, genoeg om hem finaal in de winkelrekken te krijgen. Voor 400 dollar heeft u zelf een piepend, kroelend en snuffelend ding in huis.

Slaap, Moflin, slaap

Het voordeel van een robot tegenover een huisdier is natuurlijk dat het geen rommel achterlaat en dat u hem geen eten kan vergeten geven. Het is te zeggen: u moet de batterij natuurlijk wel opladen.

Dat doet u niet zomaar aan het stopcontact, maar door de Moflin in zijn eigen nestje te plooien, waar het een welverdiende dut gaat doen. Terwijl het oplaadt, maakt het trouwens ook dierlijke slaapgeluidjes en beweegt het alsof het echt ligt te slapen. Lekker geruststellend.

Of u zelf een Moflin moet kopen, laten we in het midden, maar de prijs op CES 2021 voor ‘overtuigend schattig’ gaat dit jaar zonder twijfel naar Vanguard Industries.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20