Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

De grootste elektrische truck weegt 290 ton en gaat de mijn in

Logo Business AM
Klimaat

24/02/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Engie/American

Engie werkt aan het grootste elektrische voertuig ter wereld. De truck moet in Afrikaanse mijnen werken en zal functioneren op waterstof.

Engie werkt samen met Anglo American en Williams Advanced Engineering aan het nieuwe model. Volgens het Franse concern moet de truck zelfs even goed werken als het dieselequivalent.

Komatsu

Anglo American, een mijnbedrijf, is zijn voertuigen aan het moderniseren en wil graag met waterstof werken. Engie zal de waterstoftechnologie voorzien. Williams werkt aan de batterijen. Anglo American zal vervolgens de eigen Komatsu trucks ter beschikking stellen.

De truck wordt dit jaar gemaakt en getest. De testfase gaat door op locatie in Mogalakwena, Zuid-Afrika en zal dan ook op andere locaties ingezet worden.

De nieuwe waterstoftruck zal minder lawaai maken en moet ook nog eenvoudiger te onderhouden zijn dan de dieselversie van dezelfde truck. Hij zal 290 ton wegen, zegt gespecialiseerde website Popular Mechanics. Dat maakt het met voorsprong de grootste elektrische truck ter wereld. De runner-up, de eDumper, weegt ‘slechts’ 45 ton.

Remmen en rijden

De dieselmotor wordt vervangen door een lithium-ionbatterij. Dat combineert de truck met waterstoftechnologie, te vergelijken met de Nikola Badger pickup. Hij kan 1.000 kilowattuur aan energie opslaan, dat is heel wat, maar dat moet de truck vooral toelaten om in heel slechte omstandigheden te werken.

Zoals de meeste moderne hybrides kan de truck ook tijdens het remmen energie opslaan, net zoals tijdens het bergaf rijden.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton