Dankzij de spaarrekening, toch op vakantie! (deel 2)

(Deel 1 lees je hier: Hoe Moniek Op Zoek Gaat Naar Extra Spaargeld Voor Haar Droomvakantie)

Man, man, man,

Moniek moest er eens heel goed over nadenken hoe ze dit zou aanpakken. Ze wou proberen om haar mama zover te krijgen dat ze haar zou sponseren voor de reis. Maar hoe?

Ze kon de volgende morgen een beetje vroeger opstaan om het ontbijt op de tafel te zetten tegen dat mama naar beneden kwam. Wat zou ze blij en verrast zijn!

Zo gezegd, zo gedaan.
Ze nam er zelfs de tijd voor om een appelsientje te persen.

“Oh, o, uitslover”, dacht ze bij zichtzelf. Maar het werkte! Mama was helemaal in de wolken! Moniek had nog gedacht om de lunch van mama klaar te zetten, maar dat zou erover zijn. Niet te doorzichtig, hé ! ‘s Avonds informeerde ze bij haar mama hoe de dag geweest was. Mama keek al een beetje raar. Ze fronste.

De volgende dagen deed Moniek haar best om wat te helpen in het huishouden. Tussendoor gaf ze haar mama regelmatig een complimentje. Dat ze er goed uitzag. Dat ze het best leuk vond om zo dingen samen te doen. Want ja, op die manier waren ze ook meer samen bezig. Het was eigenlijk best gezellig.

Ze begonnen ook meer en meer te vertellen. Dat deden ze gewoonlijk niet zo vaak. Ze vertelde over de vriendelijke oude man. Over Julles die altijd zo vrolijk kwispelde. En ook over het feit dat ze er geen geld wou voor aannemen, hoewel ze zo graag mee op reis wou. Dat het weerzien met haar vriendin zoveel voor haar betekende. Ze legde ook uit hoe ze met haar spaarrekening van Moneyou al een kleine som opzij gezet had. Maar dat ze nog een flink stok tekort kwam.

En ja, Moniek kon haar oren nauwelijks geloven toen haar mama zichzelf een voorstel deed. Ze vond dat haar dochter heel goed bezig was, kon het appreciëren dat ze de oude man belangloos hielp. Ze was ook wel fier dat haar dochter een spaarrekening van Moneyou online aangevraagd had.  Het was super dat ze al haar gekregen geld niet zomaar uitgegeven heeft.

Ze stelde zelf voor om Moniek te helpen. Ze moest er niet eens naar vragen! “Maar ja!”, zei ze, Als je zo graag Maya wil terugzien. Ze wou het tekort bijpassen op voorwaarde dat ze nadien terug goed zou verder sparen. Want ze zou en kon niet iedere keer zoveel geld bijschieten natuurlijk.

Wat een opluchting! Ze verwittigde onmiddellijk haar vriendinnen en de volgende dag zaten ze samen in het reisbureau. 5 tickets, please!

Argentinië, here we come!

Tip: Open net zoals Moniek een spaarrekening bij Moneyou!

Meer