Hoe Moniek op zoek gaat naar extra spaargeld voor haar droomvakantie (deel 1)

Moniek stond voor een bijna onmogelijke uitdaging. Haar vriendinnen waren met het idee afgekomen om samen op avontuur te trekken naar Argentinië. Eén van hun vriendinnen, Maya, was vorig jaar verhuisd naar Kaap Hoorn. In Januari zou ze met haar ouders op vakantie gaan naar Zuid-Amerika. Dat zou een uitstekende gelegenheid zijn om elkaar na al die tijd terug te zien.

Maarja, … Hoe zou ze dit kunnen bekostigen? Het was alleszins al een grote opluchting dat ze niet helemaal van 0 moest beginnen. Ze had gelukkig reeds een spaarrekening bij Moneyou. Dat was toch al een beginkapitaal! Momenteel stond er 250 euro op haar rekening, dit zag ze staan op haar appplicatie. Het was geld van verjaardagen, goede schoolresultaten, kerstmis, nieuwjaar, … Ze had gelukkig telkens voor al deze gelegenheden liever wat geld gevraagd om een beetje te kunnen sparen. Ze was op dit idee gekomen toen haar vriendin met haar spaargeld een brommer gekocht had. Het leek haar een goed idee om ook wat geld achter de hand te hebben voor als het eens nodig zou zijn. En Voila!

Maar wat nu ! De reis zou 750 euro kosten. Waar kon ze toch 500 euro bij elkaar toveren? Ze dacht heel diep na, kon er niet meer van slapen. Ze wou zo graag meegaan met haar vriendinnen! Het zou super zijn om Maya terug te zien. 

Het liedje van “Abba, Money Money Money, must be funny” klonk in haar hoofd. Ze kreeg het er niet meer uit. Ze moest en zou een job vinden!

Ze haastte zich naar alle interim-bureaus in de stad om zich in te schrijven. Ervaring? Euh, nee. Auto? Nee. Dat werd niets. Maar ze zou niet bij de pakken blijven zitten! Ze piekerde en panikeerde, droomde en draafde helemaal door.

Babysitten! Dat was het!
Ze vroeg overal rond in de buurt. Ze hing briefjes in de alle plaatselijke winkels en vertelde het aan zoveel mogelijk mensen. En Ja hoor, ze werd opgebeld, of ze wist hoe je een baby moest verzorgen? Euh, tja, … badje geven? Oei. Groetenpapje bereiden? Oh, … nee, dat werd ook niets.

“Ah, dan zoek ik toch een honden-oppas-jobke!”, dacht ze. Ze hoorde dat in het dorp een oude man woonde die niet meer kon gaan wandelen met zijn hond. Ze trok haar stoute schoenen aan en ging op de man af vragen of zij dat mocht doen, tegen een vergoeding. De man stemde in. Ze ging iedere avond wandelen en keek er zelfs naar uit. Wat een schatje was die Julles toch!

Op het einde van de week vroeg de man hoeveel hij moest betalen. Moniek zag de blik van de man, voelde het hondje dat op haar schoot sprong en kon ineens geen geld meer aannemen.

Ze stond weer even ver.
Wat kon ze nog verzinnen?

Boeken voorlezen? Voor mensen naar de winkel gaan? Kleine huishoudelijke taken bij mensen thuis? Maar ze kon niet veel! Had haar mama daar eindelijk nog niet dikwijls bij geholpen omdat ze altijd wel wat beters te doen had.

Ohja, het zou allemaal op hetzelfde uitdraaien. Help! Hoe kon ze toch het geld bij elkaar krijgen? Nog maar eens naar de interim-bureaus gaan informeren? Advertenties in het krantje? Nee, nee en nog eens nee. 

Moniek was bijna ten einde raad. Ze slenterden rond in het winkelcentrum. In de supermarkt hingen altijd advertenties. Omdat ze nooit bij de pakken bleef zitten, ging ze nog eens kijken. En wow, dat was het! Oppas gevraagd. 2 kinderen 9 en 11 jaar. Dat was iets voor haar! Ze belde onmiddellijk en ja hoor, het was in de kannen en kruiken!

Zo kon ze de volgende weken, 8keer 2 uur gaan babysitten en verdiende hier 400 euro mee!
Ze schreef het geld iedere keer op haar Moneyou spaarrekening. Voilà, 650 euro. Bovendien kwam er op deze rekening na 3 maanden zomaar 1.56 euro rente bij!

Heel dikwijls bekeek ze haar saldo op haar GSM via de sparen applicatie. Superhandig was dit! Op elk moment van de dag exact kunnen zien hoeveel geld je hebt gespaard en hoeveel rente er vanzelf bijgekomen is.

Maar deze week moest de reis geboekt en betaald worden. Wat een ramp, nog 100 euro te kort!

Maar wacht eens! Dat ze daar nog niet aan gedacht had! Soms moet je de oplossing toch niet te ver gaan zoeken. Dat was het!

Benieuwd welke oplossing ze gevonden heeft om voldoende geld te sparen en met haar vriendinnen mee te kunnen op vakantie?

Dat lees je in deel 2, donderdag 9 november!

* Open net zoals Moniek een spaarrekening bij Moneyou! *

Meer