Daft Punk houdt er na meer dan 28 jaar mee op

De mannen van Daft Punk gaan elk hun eigen weg. Dat heeft het legendarische danceduo bekendgemaakt met een video op YouTube. Wat de reden is voor de split, is momenteel niet bekend.

Daft Punk is niet meer. Thomas Bangalter (46) en Guy-Manuel de Homem-Christo (47) hebben een video op de wereld losgelaten, waaruit blijkt dat ze na ruim 28 jaar stoppen met samen muziek maken. De video kreeg de veelzeggende titel Epilogue, oftewel Epiloog.

1993-2021

In de video krijgen we de mannen van Daft Punk naar goede gewoonte niet écht te zien. Ze verbergen hun gezichten – zoals altijd – achter grote robotmaskers. De twee iconen lopen door de woestijn. Eén van hen doet z’n leren jas uit en onthult een vreemd toestel op z’n rug.

De andere Daft Punker drukt op een knopje, en een aftelklok schiet in gang. Daarop loopt de man met de klok weg van z’n kompaan. Eens de klok op 0 staat, ontploft de drager. Een paar seconden later horen we het nummer Touch op de achtergrond. Daarna verschijnt het logo van Daft Punk met daaronder “1993-2021”.

Daft Punk

Bangalter en de Homem-Christo kenden mekaar al zo’n tien jaar voor ze samen muziek begonnen te maken. Dat deden de Parijzenaren eerst onder de naam Darlin’. Die muziek viel niet echt in de smaak. Meer nog: ze werd beschreven met de woorden “a daft punky thrash“, vrij vertaald “gestoord punkafval”.

Dat ze de kritiek opbouwend hebben opgevat (of de persoon die die heeft gegeven gewoon een dikke middelvinger wilden voorschotelen) blijkt uit de nieuwe naam van de band. En natuurlijk het wereldwijde succes dat Daft Punk heeft bereikt met monsterhits als Around the World, One More Time en Harder, Better, Faster, Stronger. Daarnaast werkte het duo ook vaak samen met andere muzikanten, zoals The Weeknd en Pharrell Williams.

Meer