Curatoren én vakbonden FNG (Brantano) aan personeel: ‘Blijf werken’

De curatoren van de failliete FNG-winkels slagen er niet in voldoende ex-werknemers te overtuigen om te helpen bij de uitverkoop. De vakbonden willen het overleg rond mogelijke overnames alle kansen geven en roepen het personeel op om alsnog mee te werken, zegt Sven De Scheemaeker van vakbond ACV.

Minder dan de helft van het opgeroepen personeel hapte al toe om met een interim-contract opnieuw aan de slag te gaan, terwijl de curatoren zaterdag of maandag al de winkels willen openen. De vakbonden zijn een charmeoffensief begonnen. In een mail roepen ze het personeel op om toch massaal deel te nemen aan de uitverkoop.

Dat het personeel niet meegaat in het verhaal, zou potentiële overnemers alarmeren. Er zijn gesprekken bezig met grote overnemers, zeggen de vakbonden. ‘Deze grote overnemers tonen niet enkel veel interesse in de locaties maar evenzeer in het bestaande personeel.’

Geen Penninckx?

De curatoren zouden de vakbonden hebben bevestigd dat de kandidaat-overnemers geen banden hebben met de oprichters van FNG. Vooral mede-oprichter Dieter Penninckx ligt slecht bij het personeel, maar die zou dus uit beeld zijn voor een overname van de failliete onderdelen van zijn imperium.

‘Een grote deelname aan de soldenverkoop biedt een allerlaatste en reële kans om een groot deel van de jobs te redden’, schrijven de vakbonden.
Veel werknemers zien het volgens De Scheemaeker niet zitten om in een drukke winkel te staan met een kleinere ploeg. ‘We hebben dat besproken met de curatoren en zijn overtuigd dat onder meer door het plaatsen van veiligheidspersoneel alle nodige maatregelen zullen worden getroffen.’

Lees ook: Moederbedrijf Brantano heeft goede hoop op gedeeltelijke doorstart: dit zijn de mogelijke scenario’s

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20