Cryptofanaten reageren bullish op ‘Uptober’

Investeerders van cryptomunten schatten de maand oktober positief in voor de digitale activa.

‘Uptober’ is een meme die de voorbije dagen de ronde doet op Twitter. Cryptofanaten van over de hele wereld hopen erop dat de Fed de renteverhogingen zal vertragen op advies van de VN, wat tot een opwaarts effect zou leiden op de koers van Bitcoin. Daarnaast tonen historische gegevens aan dat de maand oktober dit jaar bullish zal zijn.

De maand september was daarentegen niet rooskleurig: centrale banken voerden tal van renteverhogingen uit en de Russische spanningen liepen verder op. Daardoor ontstond paniek op de markten waardoor ook de cryptobeurs klappen moest incasseren. De koers van Bitcoin verhandelde gedurende de hele maand tussen zo’n 18.500 dollar en 19.500 dollar.

Positief vooruitzicht

Sinds kort is er weer meer vertrouwen te vinden in cryptomunten. De koers van Bitcoin bereikte op 4 oktober weer de grens van 20.000 dollar, het hoogste punt sinds de piek van september. Cryptofanaten op het internet spreken over ‘Uptober’. Zij verwachten dat de grens van 20.000 dollar verdedigd zal worden en de maand oktober een positief sentiment zal uitstralen.

Bovendien was oktober afgelopen jaar een uitstekende maand voor de cryptobeurs. De koers van Bitcoin steeg op enkele weken tijd van 40.000 dollar naar meer dan 60.000 dollar. Een stevige duw in de rug van de cryptomunt, die de bull run in het najaar volop op gang bracht. Cryptofanaten hopen daarom dit jaar op hetzelfde scenario.

Daarnaast is er mogelijk nog een speciale verklaring achter het succes van de populaire maand. Satoshi Nakomoto, de anonieme oprichter van Bitcoin, publiceerde voor het eerst de whitepaper van het project op 31 oktober 2008. Een mogelijke reden voor de positieve oktobermaanden die Bitcoin de afgelopen jaren neerzette: alleen 2014 en 2018 kleurden rood.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20