Cryptobeurs Binance heeft nieuw instrument om te navigeren door complex regelgevingslandschap

Cryptobeurs Binance hoopt met een Global Advisory Board zijn compliance met regelgeving op te voeren.

Het bestaan van de zogenoemde Global Advisory Board (GAB) van Binance, een comité met vooraanstaande experts op het gebied van openbaar beleid, overheid, financiën, economie en corporate governance, is al bekend sinds begin september. Binance-oprichter en CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao deelde enkele weken geleden mee dat de raad zijn eerste meeting had gehouden. Nu is echter het volledige rooster van dat orgaan bekend.

De GAB wordt voorgezeten door Max Baucus, een voormalig Amerikaans senator en ambassadeur in China. Ook verschillende andere prominente figuren duiken op in de lijst, waaronder Ibukun Awosika, een Nigeriaanse zakenvrouw en voormalig voorzitter van de First Bank of Nigeria, Hyung-rin Bang, voormalig uitvoerend directeur van het Koreaanse megaconcern Samsung en adviseur van het presidentieel comité van Zuid-Korea, en Bruno Bezard, voormalig economisch adviseur van de premier en gewezen voorzitter van de Franse schatkist.

Het doel van de raad is volgens Binance om ‘s werelds grootste cryptobeurs te adviseren over “enkele van de meest complexe regelgevende, politieke en sociale kwesties waarmee de hele crypto-industrie wordt geconfronteerd, nu deze in hoog tempo groeit en evolueert”, laat de cryptobeurs weten.

“Focus op naleving en transparantie”

Regelgeving voor cryptomunten staat nog in zijn kinderschoenen en vereist een complexe herdefiniëring van de traditionele wereld van financiën. Binance wil zijn concurrenten te slim af zijn in de razendsnel ontwikkelende wereld van gedecentraliseerde financiële toepassingen en diensten door dit instrument van globale topexpertise aan te wenden.

“De GAB vertegenwoordigt de volgende grote stap voorwaarts in onze reis om de voordelen van moderne financiën en de blockchain met de hele wereld te delen. […] Deze samenwerking tussen Binance en de toonaangevende experts van de GAB is een bewijs van onze focus op naleving, transparantie en het waarborgen van een samenwerkingsrelatie met de regelgevers bij het ontwikkelen van verstandige globale regelgeving”, besluit Binance-baas CZ.

(bg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20