Crypto maakt comeback: Cardano zoeft zelfs 30 procent hoger

De cryptomunten zien hun koersen flink opveren na de klappen van de voorbije weken. Bitcoin staat weer ruim boven de psychologische grens van 30.000 dollar. Het zo geplaagde Cardano staat dinsdagochtend zelfs met 30 procent dagwinst op de tabellen.

Bitcoin flirtte vorig vrijdag nog met een niveau rond 28.000 dollar, maar noteert inmiddels weer rond 31.500 dollar.

Ook de door sommigen voorspelde crash van Ether (Ethereum) blijft uit. De munt van costichter Vitalik Buterin stond vorige week zwaar onder druk en leek door de vloer van 1.700 dollar te gaan zakken, maar klautert weer uit het dal tot 1.962 dollar, wat wel nog onder het niveau is van begin vorige week, circa 2.000 dollar.

De grootste comeback is evenwel voor Cardano, dat dinsdagochtend met om en bij 30 procent dagwinst genoteerd staat. Dat is een welkome opkikker voor de fans, die de munt als een sneller en goedkoper alternatief voor Ethereum zien.

Cardano kende maanden van zwarte sneeuw. De munt piekte in september 2021 op meer dan 3 dollar, maar daarna volgde een maandenlange daling. Zelfs met de forse stijging in de afgelopen 24 uur staat Cardano met een koers van circa 0,66 dollar nog steeds ruim vier keer lager dan tijdens de hoogdagen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20