Coucke koopt massaal aandelen Unifiedpost tegen bodemkoers

Facturenverwerker Unifiedpost kondigt aan dat Alychlo, het investeringsvehikel van serieel ondernemer Marc Coucke, zijn belang in het bedrijf maandag verhoogd heeft tot 11,93 procent van het kapitaal.

Daarmee wordt Coucke de grootste aandeelhouder van Unifiedpost en een van de referentie-aandeelhouders naast Nationale Nederlanden, PE Group, PMV en FPIM.

“Het is een sterke bevestiging dat dit family office met lokale wortels in ons toekomstgericht productaanbod gelooft en ons zal ondersteunen in ons groeiverhaal op lange termijn”, zegt stichter-CEO Hans Leybaert in de mededeling.

Gekelderde beurskoers

Unifiedpost kende in september 2020 een vlammend beursdebuut om daarna spectaculair terug te vallen, van 20 euro bij het beursdebuut naar nog amper 2,43 euro woensdagavond. Bij zo’n bodemkoers werd het fintechbedrijf aantrekkelijk voor buitenlandse kapers op de kust. Vandaar dat het bedrijf opgetogen is met de lokale verankering door Coucke.

In een eerste reactie donderdagochtend schoot de beurskoers van Unifiedpost als een raket omhoog (+44 procent).

Alychlo is vooral bekend van zijn investeringen in toerisme en entertainment, maar bouwt al enige tijd ook een fintechpoot uit.

(mah)

Meer