Hoe de coronapandemie de Chinese economie zal transformeren

De Chinese economie zal er niet meer hetzelfde uitzien als de coronapandemie voorbij is. De komende jaren zullen andere factoren aan de basis van de groei liggen dan in 2019.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl in de rest van de wereld het gewone leven is hervat, moet China nog altijd het hoofd bieden aan de coronapandemie. Na aanhoudende protesten heeft het land beslist om de coronamaatregelen te versoepelen, maar door een plotse toename van het aantal besmettingen zijn in sommige regio's, waaronder Shanghai, de regels opnieuw aangescherpt.

In het nieuws: Analisten verwachten dat de Chinese economie in 2023 zal heropleven. Goldman Sachs heeft onlangs nog de groeiprognose voor volgend jaar verhoogd van 4,5 naar 5,2 procent. Economen zijn er wel van overtuigd dat andere elementen dan in 2019 de Chinese groei zullen stimuleren. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite CNBC.

  • "Het Chinese groeimodel verschuift van een model dat sterk afhankelijk is van vastgoed en infrastructuur naar een model waarin de zogenaamde digitale en groen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20