Coronacommissaris Pedro Facon wordt vervangen wegens ziekte

Pedro Facon, die in oktober werd aangesteld als coronacommissaris om de communicatie te stroomlijnen, is ‘de komende weken’ afwezig wegens ziekte. Dat meldt zijn woordvoerster.

Het is niet duidelijk wat Facon heeft, maar het zou geen Covid-19 zijn, kon De Morgen achterhalen. Verdere vragen wil zijn woordvoerster niet beantwoorden.

Facon wordt vervangen door zijn assistenten dokter Caroline Schirvel en Augustin Coppée, die tot voor kort vice-kabinetschef was bij de vorige minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

‘Het commissariaat en het team voeren de projecten en missies uit waarvoor ze een mandaat hebben gekregen, in nauwe samenwerking met de bevoegde ministers en hun administraties’, klinkt het nog.

Achtergrond in gezondheid

Facon kreeg op 6 oktober de moeilijke opdracht om de aanpak van de verschillende regeringen rond corona te stroomlijnen. Hij moest het beleid in overeenstemming brengen en was verantwoordelijk voor de communicatie.

Daarvoor was hij kabinetschef bij De Block en topman bij de FOD Volksgezondheid. In die laatste functie tekende hij mee het plan uit om alle coronapatiënten een ziekenhuisbed te kunnen geven. Hij klaagde daarbij wel eens over een gebrek aan centralisatie. ‘Met negen ministers van Volksgezondheid is het altijd zoeken wie waar voor verantwoordelijk is’, zei hij eerder in het duidingsprogramma ‘Terzake’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20