Coronacijfers: Lichte daling aantal ziekenhuisopnames zet zich voort

De dalende trend van het aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames zet zich voort. Het aantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen en het aantal overlijdens blijft wel licht stijgen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano. 

De daling van het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames in ons land neemt verder af. Daarnaast is er een lichte daling in het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorgen. 

Gemiddeld 3.485 nieuwe besmettingen per dag (-20 procent)

In de week van 3 tot en met 9 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.485 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een daling met 20 procent in vergelijking met een week eerder. 

Op dit moment worden er elke dag wel gemiddeld 42.402 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 32 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,4 procent en daarmee 1,5 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 253 ziekenhuisopnames per dag (-5 procent)

De voorbije zeven dagen zijn er gemiddeld 253 patiënten met Covid-19 opgenomen onze ziekenhuizen. Het gaat om een lichte daling van 5 procent. 

Het aantal patiënten in de ziekenhuizen zelf blijft voorlopig wel nog licht stijgen. Er lagen gisteren 3.214 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 130 meer dan een dag eerder. 919 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 20 minder dan een dag eerder. 

Gemiddeld 42,7 overlijdens per dag (+28,9 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 42,7 patiënten aan een coronabesmetting in ons land. Dat is 28,9 procent meer dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.503 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen 1.882.165 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 20,5 procent van de bevolking ouder dan 18 en 16,4 procent van de volledige bevolking. 621.653 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,7 procent van de volwassenen in ons land en 5,4 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20