Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames blijft licht dalen

Het aantal ziekenhuisopnames en nieuwe besmettingen met het coronavirus blijven dalen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano. 

De daling van het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames in ons land neemt verder af. Daarnaast is er een lichte daling in het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorgen. 

Gemiddeld 3.558 nieuwe besmettingen per dag (-20 procent)

In de week van 2 tot en met 8 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.558 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een daling met 20 procent vergeleken bij een week eerder. 

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 45.244,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 29 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 8,9 procent en daarmee 1,1 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 254 ziekenhuisopnames per dag (-3 procent)

Bij de ziekenhuisopnames is opnieuw een lichte daling te zien. Het gaat om een daling met 3 procent naar gemiddeld 254 per dag. Afgelopen donderdag ging het hierbij nog om een stijging met 2 procent. Sindsdien daalt het aantal ziekenhuisopnames licht.

Het aantal patiënten in de ziekenhuizen zelf blijft voorlopig wel nog licht stijgen. Er lagen gisteren 3.084 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 57 meer dan een dag eerder. 899 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 6 minder dan een dag eerder. 

Gemiddeld 43 overlijdens per dag (+46,6 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 43,1 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 46,6 procent meer dan een week eerder. Het is belangrijk om hierbij de kanttekening te maken dat percentages sterk schommelen wanneer je met kleine cijfers werkt. Een klein verschil in het aantal resulteert daardoor al snel in een hoog percentage. In totaal overleden er in ons land al 23.473 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen 1.855.977 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 20,2 procent van de bevolking ouder dan 18 en 16,1 procent van de volledige bevolking. 620.032 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,7 procent van de volwassenen in ons land en 5,4 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20