Coronacijfers: Daling zet zich verder, bezetting in ziekenhuis blijft hoog

In de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano is te zien dat het aantal ziekenhuisopnames en nieuwe besmettingen met het corona blijven dalen. Ook de bezetting op de afdelingen intensieve zorgen neemt af, maar blijft nog steeds hoog.

De daling van het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames neemt verder af. Daarnaast is er ook voor de eerste keer een lichte daling in het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorgen. Maar dat aantal ligt nog steeds hoger dan 900.

Gemiddeld 3.599 nieuwe besmettingen per dag (-21 procent)

In de week van 1 tot en met 7 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.599 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 21 procent vergeleken bij een week eerder. Gisteren ging het om een daling met 24 procent

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 47.333,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 29 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 8,4 procent en daarmee 0,6 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 249,7 ziekenhuisopnames per dag (-7 procent)

Bij de ziekenhuisopnames is vandaag voor de tweede dag op rij een lichte daling te zien. Het gaat om een daling met 7 procent naar gemiddeld 250,3 per dag. Donderdag ging het hierbij nog om een stijging met 2 procentSindsdien daalt het aantal ziekenhuisopnames licht.

Er lagen gisteren 3.027 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 89 minder dan een dag eerder. 905 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 20 minder dan een dag eerder. 534 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 42,7 overlijdens per dag (+49,5 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 42,7 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 49,7 procent meer dan een week eerder. Het is belangrijk om hierbij de kanttekening te maken dat percentages sterk schommelen wanneer je met kleine cijfers werkt. Een klein verschil in het aantal resulteert daardoor al snel in een hoog percentage. In totaal overleden er in ons land al 23.428 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 1.779.410 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 19,4 procent van de bevolking ouder dan 18 en 15,5 procent van de volledige bevolking. 615.866 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,7 procent van de volwassenen in ons land en 5,4 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20