Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames blijft licht dalen, maar druk op intensieve zorg blijft toenemen

Voor de tweede dag op rij is er een lichte daling te zien in het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus in ons land. Daarbij blijft de druk op de afdelingen intensieve zorgen wel toenemen.

In de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano is te zien dat het aantal ziekenhuisopnames licht blijft dalen. Ook de daling van het  aantal nieuwe coronabesmettingen blijft zich voortzetten. 

Gemiddeld 3.594 nieuwe besmettingen per dag (-24 procent)

In de week van 31 maart tot en met 6 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.594 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling met 24 procent vergeleken bij een week eerder. Gisteren ging het om een daling met 25 procent. 

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 49.289 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 27 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 8,2 procent en daarmee 0,4 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 250,3 ziekenhuisopnames per dag (-9 procent)

Bij de ziekenhuisopnames is vandaag voor de tweede dag op rij een lichte daling te zien. Het gaat om een daling met 9 procent naar gemiddeld 250,3 per dag. Donderdag ging het hierbij nog om een stijging met 2 procent. 

Er lagen gisteren 3.116 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 12 minder dan een dag eerder. 925 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 14 meer dan een dag eerder. 

Gemiddeld 41,1 overlijdens per dag (+46,9 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 41,1 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 46,9 procent meer dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.390 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 1.677.523 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 18,2 procent van de bevolking ouder dan 18 en 14,6 procent van de volledige bevolking. 605.395 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,6 procent van de volwassenen in ons land en 5,3 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20