Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames neemt licht af, maar bezetting intensieve zorg blijft stijgen


Voor de eerste keer sinds lang is er een lichte daling te zien in het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus in ons land. Daarbij blijft de druk op de afdelingen intensieve zorgen wel toenemen. Ook aantal nieuwe besmettingen blijft afnemen.

In de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano is te zien dat het aantal ziekenhuisopnames voor de eerste keer sinds enige tijd licht daalt. Maar ondertussen neemt het aantal ingenomen bedden op de afdelingen intensieve zorgen in ons land wel toe. Ook het aantal overlijdens blijft toenemen.

Gemiddeld 3.592 nieuwe besmettingen per dag (-25 procent)

Bij de ziekenhuisopnames is vandaag voor de eerste keer sinds lang een lichte daling te zien. Het gaat om een daling met 3 procent naar gemiddeld 253,3 per dag. Gisteren ging het hierbij nog om een stijging met 2 procent.

Er lagen gisteren 3.128 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 24 minder dan een dag eerder. 911 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 3 meer dan een dag eerder. 515 mensen moeten beademd worden.

Gemiddeld 39,4 overlijdens per dag (+47,6 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 39,4 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 47,6 procent meer dan een week eerder. Al gaat het hier om een zodanig laag cijfer dat percentages weinig willen zeggen. In totaal overleden er in ons land al 23.348 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 1.607.371 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 17,5 procent van de bevolking ouder dan 18 en 14 procent van de volledige bevolking. 591.359 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,4 procent van de volwassenen in ons land en 5,1 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20