Corona blijft beleggers in de ban houden: Amerikaanse beurzen in het rood

Het toenemende aantal coronagevallen duwt de aandelenmarkten opnieuw in het rood bij de opening in New York. Zelfs de Nasdaq, die acht dagen op rij steeg, moet een verlies van 1,1 procent slikken.

De Dow Jones gaat 1,7 procent lager, de S&P500 doet er 1,4 procent af.

Het zijn naar goede gewoonte, wanneer de schrik beleggers om het hart slaat, de toeristische aandelen die het onderspit delven. De grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gaan 3 tot 5 procent lager en de cruiserederij Carnival zinkt 8,5 procent. Ook de supermarktketen Gap wordt duchtig verkocht en verliest 5,4 procent.

WhatsApp

Tech kan het relatief droog houden. Amazon blijft stabiel en Apple gaat licht lager met 0,5 procent. Alleen Facebook moet een verlies van 2,2 procent slikken. De Braziliaanse toezichthouder kwam woensdagochtend met de mededeling dat dochterbedrijf WhatsApp zijn betaaldienst moet stopzetten in het land. De uitrol was nog maar een week bezig en het nieuws kwam als een absolute verrassing voor zowel WhatsApp als moedergroep Facebook.

Het aantal coronabesmettingen in de VS blijft toenemen. Topviroloog Anthony Fauci spreekt van een ‘verontrustende stijging’. Daarentegen was hij wel optimistisch over een potentieel vaccin. Hij verwacht er één in het begin van volgend jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20